Bota al contingut principal


  • Compromís presentarà esmenes en Les Corts per rebutjar les taxes judicials que pretén establir el govern del PP

 

La portaveu adjunta de Compromís, Mónica Oltra, ha qualificat com un atac al dret a l’accés a la justícia dels ciutadans les taxes judicials que el govern del PP ha col·lat incloses en el Projecte de llei, de la Generalitat, d’impostos mediambientals de la Comunitat Valenciana i altres normes tributàries presentat pel Consell en Les Corts Valencianes.

 

Segons Oltra “en una llei que no té res a vore amb la justícia el govern del PP vol establir nous impostos que graven el fet de què un ciutadà intente pledejar. Per posar un exemple quan algú li deuen diners i recorre a la justícia tindrà damunt que pagar. Així només podran anar a plet els que tinguen diners”.

 

Des de Compromís es considera que estes taxes judicials imposades pel Consell són una vulneració de la Constitució i del dret a accedir a la justícia en condicions d’igualtat i per això anuncia que registraran esmenes en Les Corts per rebutjar estos nous impostos.

 

Segons ha assenyalat Oltra “el ministre Gallardón ha anunciat que el govern estatal projecta noves taxes judicials iguals a les que preten aprovar el Consell en esta llei. No es tracta d’establir un tram autonòmic a un impost estatal sinó gravar dues vegades un mateix servei de l’administració per tant s’està vulnerant la legislació actual que veta clarament les dobles imposicions”.

 

Així mateix la parlamentària de Compromís considera que “esta és una nova prova de com ací s’està fregint a impostos a les classes mitjanes i baixes que no som els causants de la crisi i estan anant-se’n de rosetes la oligarquia i els poderosos. És a dir quan més diners tens en este país menys pagues, perquè la taxa judicial que el Consell vol aprovar amb esta llei és la mateixa per a un ciutadà que guanya 400 euros que per a un altre que guanya 400.000”.

 

Per a Oltra “lleis com estes trenquen la igualtat i carreguen sobre els mateixos la pressió fiscal. Les classes mitjanes ja no aguanten un cèntim més d’impostos mentre es permet als rics pagar taxes irrisòries amb les SICAV, o directament els grans evasors d’impostos no són portats davant la justícia”.