Bota al contingut principal

Ja ha passat un mes des del encallament dels dos bucs el la Platja del Saler, que forma part del Parc Natural de l’Albufera i, des de llavors, les visites i massificacions de la zona pels curiosos han anat empitjorant el que ja era un desastre natural sense precendents en el nostre litoral.

Des de Compromís s’han presentat diverses iniciatives davant el Consell i en les Corts espanyoles per a aclarir qüestions d’impacte mediambiental o les previsions de les maniobres de remolc dels vaixells entre altres. L’última d’elles, l’ha presentat el diputat de Compromís a la cambra baixa, Joan Baldoví donada la tardança del ministeri a reaccionar i el valor de l’Albufera que és part de la llista RAMSAR que arreplega els principals aiguamolls del planeta.

La zona en la qual van encallar els dos bucs és, a més, Lloc de Interès Comunitari (zona LIC) i és hàbitat inclòs en el llistat de la directiva d’Hàbitats. Donat el reconegut valor ecològic de l’aiguamoll, la Fiscalia està investigant quins poden ser els potencials danys que els vaixells causen al fons marí i terrestre. No obstant això, s’ha produït un silenci mediàtic que el portaveu de Compromís en el Congrés, Joan Baldoví, ha denunciat.

“Cap mitjà públic ha informat d’aquesta investigació i fa ja un mes de l’encallament. Quant de temps porten amb la investigació? què s’hi desprèn? La desinformació que pateixen els valencians no és de rebut i tractant-se d’una catàstrofe com aquesta en un dels nostres parcs naturals, s’exigeix la màxima transparència en el conjunt d’accions que es prenguen per a moure els bucs perquè l’impacte mediambiental que es derive de les maniobres siga una qüestió de domini públic”, segons declaracions de Joan Baldoví, qui ha anunciat que ha registrat una pregunta per a la comissió de control de RTVE, on el parlamentari valencianista, progressista i ecologista denuncia la desinformació en aquest tema.