Bota al contingut principal

El grup parlamentari Compromís ha registrat una Proposició no de llei en les Corts Valencianes per a què en tots els centres escolars que es paguen amb diners públics, és a dir tant els centres públics com en els concertats, no es puga obligar els alumnes a realitzar pràctiques religioses incloent-les en l’horari lectiu.

Segons ha assenyalat la portaveu adjunta de Compromís, Mónica Oltra “actualment al nostre territori hi ha molts centres educatius de caràcter religiós sostinguts amb fons públics, en alguns dels quals la pràctica religiosa és habitual en l’horari lectiu. Un fet que va en contraposició directa amb el que estableix la Constitució Espanyola, ja que violenta la voluntat dels alumnes que cursen estudis en estos centres per distribució de la població escolar.

Per a la diputada de Compromís “amb una Constitució que consagra l’aconfessionalitat de l’estat la realització de pràctiques religioses en horari lectiu no són correctes”.

“Per evitar estes situacions des de Compromís entenem que el Consell ha de vetllar pel compliment de l’aconfessionalitat de l’estat, consagrada com a principi en la Constitució Espanyola i en eixe sentit reclamem al govern valencià que inste els centres sostinguts amb fons públics a eliminar les pràctiques religioses del calendari escolar”.

La proposta de Compromís també contempla que el Consell no renove el concert a aquells centres que, malgrat recordar-los que no ho poden fer, seguisquen realitzant pràctiques confessionals en l’horari escolar.