Bota al contingut principal

La diputada de Compromís Mireia Mollà ha afirmat hui que “és intolerable que el Consell obligue a les universitats a complir un rígid objectiu de dèficit, quan encara deu diners a estos centres corresponents a la partida de 2012, i és lamentable també que utilitze esta pressió econòmica per minvar la seua autonomia”.

Mollà ha realitzat estes declaracions després que el Consell haja decidit modificar la Llei de Pressupostos per a que les universitats es vegen obligades a complir els objectius de dèficit.

La diputada ha assenyalat que “si les nostres universitats no poden quadrar els comptes és perquè arrosseguen el deute de la Generalitat” i, en este sentit, ha recordat que “el govern valencià a dia de hui deu 22 milions d’euros a la Universitat d’Alacant i en gener la UMH va haver de reclamar 24 milions d’euros que encara se li devien de 2011”.

“Les nostres universitats sempre han tingut un finançament insuficient per part de les administracions públiques i, per tant, el Consell no pot ara culpar-les per no aconseguir un dèficit zero, sinó que ha de reconèixer que la situació que travessen estos centres és conseqüència de la mala gestió econòmica d’un govern que ha preferit invertir en un model insostenible de grans esdeveniments, en lloc d’apostar per l’ensenyament universitari de qualitat”, ha destacat.

Alhora, Mireia Mollà ha afirmat que “les universitats no poden valorar-se només per la seua rendibilitat econòmica, doncs allò més important és la tasca social que desenvolupen i els beneficis que generen a tota la ciutadania”.

La diputada de Compromís ha lamentat que “el Govern valencià del PP no siga capaç d’entendre el paper social de les universitats ni tampoc la importància de la seua autonomia, una condició amb la que ara pretén acabar argüint raons econòmiques, però que des de la nostra coalició rebutgem i seguirem denunciant”.