Bota al contingut principal

El portaveu de Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera, considera que les dades de l’atur d’octubre, “segueixen sent molt preocupants perquè, encara que el mes passat s’ha saldat amb números positius, l’atur ha baixat molt poc, per molt bona notícia que siga que 867 persones hagen trobat treball. En Compromís ens preocupa i molt que les reformes del PP de Rajoy i la inacció del govern valencià de Fabra, ja no aconsegueixen disminuir la barrera del més de mig milió d’aturats en la nostra terra”.

Segons Morera, “no podem oblidar que el Consell no disposa de plans d’ocupació i el poc que intenta fer ho retalla en pressupost. La prioritat d’Alberto Fabra és pagar deute, un deute que en moltes ocasions és impròpi perquè és el derivat del balafiament del seu antecessor, Francisco Camps, i si només té la preocupació de retornar diners als bancs, pagant uns interessos més que abusius en alguns casos, poc podrà fer el govern valencià per a reactivar l’economia de la nostra terra”.

Per al portaveu de Compromís, “la dada que ens resulta especialment preocupant hui és que més de 200.000 famílies valencianes no perceben cap ingrés perquè els seus membres no tenen treball i ja no disposen de cap subsidi. L’empobriment de la població valenciana està arribant a uns nivells alarmants i la prioritat d’aquests moments ha de ser la de rescatar persones”.

Morera ha insistit que, tal com va proposar el diputat de Compromís en el Congrés, Joan Baldoví, “ara és moment de promoure una moratòria en el pagament del deute als bancs, ja que han rebut milions i milions d’euros en subvencions a fons perdut per part de l’estat. Ara ha arribat el moment d’invertir en les persones, de fer polítiques per a estimular la nostra economia i per a generar ocupació estable i no aplicar la doctrina de l’austericidi, que és l’única cosa que està fent Rajoy des que va arribar a la Moncloa”.