Bota al contingut principal

El diputat de Compromís en el Congrés, Joan Baldoví, ha donat la “benvinguda a la realitat al PP i PSOE” però, al mateix temps, ha lamentant la tardança amb la qual els grans partits del sistema han reaccionat amb el tema dels desnonaments, una qüestió que per a Compromís és “prioritària perquè aquesta greu crisi està posant en perill a milers de persones”.

Segons Baldoví, “la rapidesa de PP i PSOE va ser extrema a l’hora de fer una reforma exprés de la Constitució, sense comptar amb el referèndum de la ciutadania i amb l’únic objectiu d’acontentar o tranquil·litzar als principals especuladors del mercat. No obstant això, en eixa reforma es van oblidar de les persones. És d’agrair que ara comencen a preocupar-se per les persones, encara que no podem oblidar els milers de perjudicats que s’han quedat en aquest camí”.

El parlamentari de la coalició valencianista, progressista i ecologista ha recordat que, des que es va produir la reforma exprés de la Constitució, a l’agost de 2011, fins a l’actualitat, “s’han executat 58.241 desnonaments en 2011 i la previsió amb la qual finalitzarà 2012, és de 180.000 desallotjaments forçosos d’habitatges. Les estadístiques tenen força suficient perquè s’actue de manera imminent i no s’ha fet. I ara hem de contemplar com el president del govern vol una reunió amb un únic partit. Per a nosaltres és clar que les solucions no vindran de les trobades dels dos partits que han estat governant des de l’inici de la crisi fins a l’actualitat perquè, entre altres motius, els culpables d’aquesta situació no van a ser els qui la solucionen”.

Segons Baldoví, “les dades són esborronadores, ja que des que va començar la crisi actual, que afecta principalment a les persones, s’han produït ja prop de 400.000 desnonaments i ara és quan el govern, vol abordar amb el PSOE algunes mesures per a pal·liar el problema dels desnonaments, com si ni uns ni uns altres no hagueren tingut temps des de l’any 2007”.

Quant al codi de bones pràctiques per als bancs, Baldoví considera que tot ha sigut “una autèntica pantomima, ja que s’ha demostrat una vegada més que no és el govern el que mana, sinó que són les entitats bancàries, que tots els dies ixen al carrer escortades per policies i secretaris judicials per a desallotjar dels seus habitatges a ciutadans i ciutadanes de tot tipus i condició. El codi de les bones pràctiques ha sigut un fiasco absolut i no ho diem nosaltres, ho diu la més que preocupant xifra de desnonaments executats l’any 2012”.

Per al diputat de Compromís, “una bona acció per a acabar amb la deshumanització del sistema que suposen els desnonaments, el més idoni per part del govern i del partit que ho sosté amb majoria absoluta en el Congrés, seria acceptar la iniciativa legislativa popular per a la dació en pagament, perquè d’eixa manera sí que es tractarà d’un consens social, ja que aqueixa iniciativa la recolzen milers de persones de totes les ideologies i de tot l’estat”.