Bota al contingut principal

La portaveu adjunta de Compromís en les Corts Valencianes, Mónica Oltra, ha registrat una pregunta en Les Corts Valencians dirigida al Consell sobre el desproveïment de vacunes per adults contra la diftèria i el tètan en els centres de salut i hospitals del sistema valencià de salut.

 

Segons Oltra “ens ha arribat informació sobre que alguns centres de salut estan reclamant a Salut Pública vacunes contra la diftèria i el tètan i des d’este departament de la Conselleria de Sanitat estan contestant-los que en este moment no disposen d’estes vacunes i que ni tan se vol estan podent proveir els hospitals”.

 

“Esta situació és d’extrema gravetat. Els impagaments i la irresponsabilitat del govern del PP ens està portant a una situació en què si una persona s’accidenta i per exemple es fereix amb un clau oxidat i ha de ser vacunat d’urgència els centres de salut no poden administrar les vacunes corresponents perquè no estan sent proveïts”.

 

Per a Oltra “és insostenible una situació en què es posa en risc la salut de les persones. Hem de recordar que les vacunes per adults s’administren a partir dels 14 anys, així que la població des d’eixa edat està en risc perquè el Consell amb la seua incompetència no està assegurant una de les necessitats més bàsiques com és la salut”.