Bota al contingut principal

L’impagament, que ascendeix a més de 120 milions d’euros, amenaça l’estabilitat econòmica de més de 25.000 valencians que viuen de l’agriculturaEls reiteratius impagaments i ajudes i subvencions convertides en quimeres, han fet que els membres de la Comissió Executiva de la Unió de Llauradors i Ramaders pressionen a la Consellera d’agricultura, Maritina Hernández, per que es comprometa a donar una data ferma de pagament dels més de 120 milions d’euros que encara no els ha transferit.
Des de Compromís, el diputat Josep Mª Pañella, ha denunciat els impagaments com a fruit de “la manca de lideratge de Fabra dins del seu partit que no sap defendre els interessos dels valencians ni a València ni a Madrid. Fabra és un president morós que s’acarnissa amb aquells que són més febles i els fa pagar a ells la crisi quan el que hauria de fer és plantar-se davant Mariano Rajoy i oposar-se als pressupostos generals més vergonyoses de la història del nostre territori”. El diputat de Compromís es referia així al desemparament amb el que es troben 25.000 famílies valencianes que hui viuen de l’agricultura i que fa més de dos anys que no reben cap ajuda de l’administració.
El diputat de Compromís ha manifestat el seu suport a totes les agrupacions de llauradors i ramaders i ha exigit que el Consell pague el que deu als agricultors perquè les conseqüències ja s’estan fent notar “tenim un camp completament desprotegit sols en els últims deu anys han desaparegut 108.000 explotacions agràries i, en el mateix període de temps, la partida destinada a agricultura s’ha reduït un 42 %”.
El responsable d’agricultura de la coalició valencianista, ecologista i progressista ha recordat que Compromís “ja ha portat a les Corts proposades per a solucionar els deutes del camp valencià però, el PP, l’as de la morositat, s’ha oposat”.