Bota al contingut principal

La portaveu adjunta de Compromís, Mónica Oltra, ha denunciat “el descaro amb què menteix el govern del PP, en este cas es tracta de la contestació que la Consellera d’Educació, Maria José Català, ha oferit a preguntes de Compromís sobre l’impacte que està tenint en el normal desenvolupament del curs escolar el fet de què no es contracte interins”.

La Consellera català arriba a afirmar en la seua resposta parlamentària que les mesures que s’han aplicat conseqüència del Decret Llei pel qual es produí el cessament del personal docent interí el passat mes de juny no afecten ràtios de les diferents ensenyances, ni la dotació del personal docent, ni les activitats que haja de realitzar este, ni el normal desenrotllament del curs.

Segons Oltra “al grup parlamentari ens arriba constantment informació de centres educatius on no està havent normalitat en les aules perquè no se substitueix als professors de baixa, això suposa que moltes voltes s’han d’ajuntar dos classes en una mateixa aula amb un únic professor perquè no es pot cobrir l’absència de professorat”.   

“Com a exemple clar podem citar l’Escola Oficial d’Idiomes (EOI) de València on 140 alumnes no han pogut rebre les seues classes de xinés des del començament de curs per no disposar de professor. El passat més de juny Educació acomiadà els tres professors de xinés de l’Escola Oficial d’Idiomes de València per ser interins. En la convocatòria per a este curs només es cobriren dos de les tres places de professor de xinés per la qual cosa els alumnes dels grups NB2 y NA1 d’esta EOI no han pogut rebre cap classe des de l’inici de curs”.

 Per a Oltra “és una vergonya que es retalle en educació, en formació, en allò que ens pot donar un futur com a societat i com a poble i mentrestant els consellers i conselleres estiguen dedicant-se a tirar els diners en coses que no són necessàries”.

 En el cas del professorat de xinés de l’EOI hi ha un problema de fons que es repeteix en molts altres centres i és que mai s’han convocat oposicions per a disposar de professors en esta llengua com a funcionaris. Com podem comprovar dia a dia la precarietat laboral dels docents acaba afectant directament a la qualitat de l’ensenyament que reben els alumnes”.

 Des de Compromís s’espera que la convocatòria per procediment extraordinari urgent per a la contractació d’un professor especialista en xinés de l’EOI de València que s’ha iniciat recentment culmine satisfactòriament el més prompte possible, però a la vegada reclama un canvi radical en la política de contractació de professorat de la Conselleria d’Educació que dote este col·lectiu de l’estabilitat necessària per al bon funcionament de la nostra educació pública.