Bota al contingut principal

El portaveu de Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera, ha registrat una pregunta parlamentària per a conéixer si és cert que la Generalitat ha demanat un aval de 24 milions d’euros al Banco Santander a favor d’una empresa amb seu a Londres. Segons Morera, “en esta espiral interminable de retallades i d’austericidi, cal exemplaritat i una transparència extrema i per això volem saber si és cert que la Generalitat a demanat un aval de 24 milions d’euros a favor d’una empresa ubicada en Londres. Volem saber de qui és eixa empresa i per què es paga eixa important quantitat de diners”.

Des de Compromís sospiten que es podria tractar del pagament del cànon de la Fórmula 1 a l’empresa propietària dels drets d’eixe esdeveniment. De ser així, “no tindria cap sentit eixe pagament o, una de dos, o ens enganyaren al dir que la Generalitat estava al dia en el pagament del cànon o que, encara que no es faça el gran premi a València, el Consell continua pagant per això, i això vindria a confirmar la nefasta gestió del PP al capdavant de les institucions valencianes”.

Morera considera que el president de la Generalitat, Alberto Fabra, com a hereu de la gestió de Francisco Camps, “hauria de donar explicacions urgents dels avals i pagaments que es fan fora del territori valencià. No s’entén com si que es poden demanar avals per a pagar 24 milions d’euros i després el Consell no té diners per a construir escoles, centres de salut, pagar als afectats per la dependència o fer-se càrrec del transport escolar, entre d’altres incompliments amb la societat valenciana”.

Cal recordar que la informació i les despeses de la Fórmula 1, “continuen sent una gran incògnita per a les valencianes i els valencians, perquè el PP mai ha facilitat cap contracte als grups polítics de l’oposició, encara que se sap que eixe esdeveniment ens ha costat moltíssims milions, malgrat la promesa de Camps de que no ens costaria ni un cèntim. Ara, tenim un nou cas per resoldre, un cas que val inicialment 24 milions d’euros”, segons Morera.