Bota al contingut principal

El grup parlamentari Compromís denuncia que el telèfon 900 10 10 81 que la Conselleria de Sanitat ha posat a disposició dels usuaris per a localitzar en quina farmàcia disposen dels medicaments que no troben és un engany i és totalment inútil.

Segons ha assenyalat la portaveu adjunta de Compromís, Mónica Oltra, “hem rebut denúncies de ciutadans sobre la inoperància d’este servei telefònic i des de Compromís també ho hem pogut comprovar. En telefonar per preguntar en quina farmàcia podem comprar certs medicaments els operadors lluny de localitzar-los i informar on es poden trobar es limiten a suggerir a l’usuari que pose una reclamació en la farmàcia per no disposar del medicament que necessiten”.

“Hem de recordar que el conseller de Sanitat Luís Rosado va anunciar públicament la posada en marxa d’este nou servei telefònic que, segons ell, solucionaria el problema del desproveïment en les farmàcies. Hem pogut comprovar el cinisme de les declaracions del Conseller que al final el que ha posat és un telèfon per a què li diguen als ciutadans que la culpa del desproveïment és de les farmàcies per no tindre existències, quan el Consell els déu 450 milions d’euros”.

Des de Compromís s’han registrat una sèrie de preguntes parlamentàries en Les Corts Valencianes per a què el Conseller de Sanitat responga sobre la utilitat i el cost d’este servei telefònic i la total falta de sensibilitat amb els pacients davant el desproveïment de certs medicaments.

“No ens podem permetre uns gestors d’allò públic tan pèssims com el conseller Rosado, que a més tenen la poca vergonya de burlar-se de la ciutadania fent responsables de la seua inoperància als demés, mentre molts malalts veuen com cada dia és més difícil continuar amb els seus tractaments”, ha conclòs Oltra.