Bota al contingut principal

La Generalitat ha publicat la resolució de les beques universitàries del curs passat, el 2011-2012, una vegada ja ha començat l’actual. Segons ha assegurat el diputat de Compromís, Fran Ferri, “este retard ha provocat un perjudici econòmic molt greu per aquells estudiants que s’acaben d’assabentar que no els han concedit la beca del curs passat”.

 

“Estos estudiants amb la beca denegada hauran de pagar ara la matrícula del curs passat, al mateix temps que han de fer front a la matrícula d’enguany perquè el Consell encara no ha realitzat la convocatòria de beques per a este curs”.

 

Per a Ferri “esta manera d’actuar del govern del PP és un atac a l’accés de la ciutadania als estudis universitaris. Nombroses famílies no van a poder fer front al pagament d’esta doble matrícula i més encara tenint en compte l’augment de les taxes universitàries en un 33% per a este curs”.

 

“Des de Compromís reclamem al Consell que oferisca alternatives a tots estos estudiants per a què la seua situació econòmica no siga el criteri que marque si poden seguir o no amb els seus estudis universitaris”.

 

Per a Compromís el PP està dinamitant una de les grans fites de l’Estat de benestar com és l’educació pública i de qualitat per tothom, independentment del seu origen social o cultural. “Amb estes polítiques tornem 40 anys enrere, si eres fill de potentat podràs estudiar, si eres fill d’un treballador mai podràs arribar a la universitat”, ha conclòs Ferri.