Anar directament a les notícies

Compromís reclama la condemna de Les Corts Valencianes a l’atac militar d’Israel sobre Gaza

Publicat el en General

El grup parlamentari Compromís ha registrat una proposició no de llei en què reclama que Les Corts Valencianes sol·liciten l’alto el foc immediat i condemnen l’operació militar “pilar defensiu” duta a terme per Israel que ha suposat per ara 90 morts entre la població palestina. Així mateix se sol·licita el cessament del llançament de míssils per part d’Hamas sobre la població israeliana.

En esta proposició també es reclama al Consell què inste al govern de l’estat a dur a terme les actuacions necessàries per aconseguir que l’ONU i la Unió  Europea es pronuncien sobre esta agressió condemnant l’atac militar de Israel a Gaza i obliguen al govern israelià a posar fi al bloqueig marítim i econòmic a què té sotmés Gaza.

Segons ha assenyalat la portaveu adjunta de Compromís, Mónica Oltra, “volem que es trasllade a totes les instàncies nacionals i internacionals competents la condemna a la vulneració del dret internacional i la condemna a la impunitat de l’estat israelià per totes les seues accions contra el poble palestí i en especial contra Gaza”.

“Des de Compromís reafirmem la nostra solidaritat amb el poble palestí que porta patint quasi 65 anys de neteja ètnica, colonització, apartheid, i l’ocupació militar més llarga de la història contemporània”.

La desocupació massiva, la pobresa extrema a què interessadament Israel condemna a tota Palestina i especialment a Gaza, la pujada del preu dels aliments causada per l’escassetat, han fet que quatre de cada cinc habitants de Gaza depenguen de l’ajuda humanitària. Com a forma de càstig col·lectiu inhumà i injustificat, el bloqueig a què Israel sotmet a Gaza és una flagrant violació del dret internacional.

Així mateix Compromís ha presentat un recurs de reposició davant la negativa de la Mesa de Les Corts a admetre a tràmit una proposició no de llei en què la coalició reclamava la condemna a l’assalt a la II “Flotilla de la Llibertat” i en què també es condemnava el bloqueig marítim i econòmic a què Israel sotmet al poble de Gaza i a tota Palestina.

La Mesa de Les Corts justifica la seua negativa a tramitar esta proposició de Compromís en què “es tracta d’un assumpte que no afecta l’interés directe dels ciutadans i ciutadanes de la Comunitat Valenciana”.

Per a Oltra “La decisió de no tramitar esta proposició es basa en un argument del tot peregrí, l’afirmació que una guerra en el Mediterrani no afecta els valencians és senzillament falsa, a més d’inhumana i insolidària”.

Compromís recorda en el seu recurs que Les Corts compten fins a la data amb una Comissió de Drets Humans i Tercer món. Resulta del tot punt contradictori comptar amb la dita comissió permanent no legislativa per a després afirmar que la condemna a la vulneració de drets humans no pot ser tractada perquè no afecta l’interés directe dels valencians.

 • josep Castiñeira

  Aviones de la Fuerza Aérea turca aniquilaron a trece guerrilleros kurdos durante una operación especial en la provincia Hakkari, informaron las autoridades turcas el 9 de noviembre.Alguna proposta de compromís al respecte?

  • Basili Martínez

   BON COMENTARI JOSEP,

  • remigio III

   Si. Dret de independència per a tot hom. El temps dels POBLES que deia el sr Pujol es ja al present. Dit això: No crec que esta siga una bona proposició a Compromís, a no ser per simple demagògia. Els palestins , igual que els sharawins son propers física i culturalment deixant de banda les religions que son el opi del poble. Tant d'ells com de Nosaltres els Valencians. Els Kurds mereixen el mateix ,però emprar la seva desgracia per atacar Compromís no en sembla correcte ni digne. En quant els israelians , no crec que ningú sense interes negue els assassinats de les families palestines. Robades ,i massacrades ,exterminades per un poder que es recolza amb el mas gran agressor del mon .Per cert. No et recorda ,un poc, la teva pròpia historia oculta?
   Basili Martínez. Que tal el meu Basili?