Bota al contingut principal

El diputat de Compromís, Fran Ferri, s’ha sumat a la campanya  de la Federació Estatal de Lesbianes, Gais, Transsexuals i Bisexuals (FELGTB) contra la candidatura del Ministre d’Exteriors de Malta, Tonio Borg, a comissari de salut i consum de la Comissió Europea.

 

Segons ha assenyalat Ferri “Borg és conegut pel seu rebuig als drets sexuals i reproductius de la dona, com el dret a l’avortament i la anticoncepció, així com a la igualtat de les persones LGTB”.

 

El diputat de Compromís ha remés un escrit a eurodiputats espanyols per a demanar-los que voten contra la designació de Tonio Borg com a comissari europeu de Salut. Segons ha declarat Ferri “els eurodiputats del Partit Popular són els únics que no han avançat que votaran en contra de la candidatura”.

 

El diputat de Compromís recorda en el seu escrit als eurodiputats que “les declaracions i postures polítiques d’aquest candidat contra els drets de les dones i del col·lectiu LGTB són totalment contraris als drets que reconeix la Carta de Drets Fonamentals de la Unió Europea, tant en l’àmbit de la no discriminació per orientació sexual com en el de la igualtat entre homes i dones”.

 

“És per això que, en nom del meu grup polític, com a membre del parlament valencià i com a ciutadà europeu que no vol veure els seus drets lesionats per la lgtbfòbia de Tonio Borg, li demane que en la votació que tindrà lloc el proper dimecres es pose al costat de la igualtat i dels drets de tots els europeus i rebutge la designació de Tonio Borg com a Comissari europeu de Salut”, conclou l’escrit de Ferri.