Bota al contingut principal

El portaveu del Grup Compromís en la Diputació de València, Emili Altur, ha votat en contra dels Pressupostos de la institució provincial. Altur ha posat èmfasi en el fet que són “uns pressupostos desaprofitats perquè no ajuden de forma directa a la ciutadania amb un programa ambiciós de beques i pràctiques remunerades, perquè tampoc contemplen un Pla d’Ocupació amb una aposta ferma i decidida de creació de llocs de treball”.

Altur ha explicat que aquests Pressupostos no ajuden de forma directa els Ajuntaments injectant-los liquiditat. “Això és un clam per part de tots els alcaldes de tots el colors polítics i aquests pressupostos no donen resposta a aquesta necessitat. Finalment, votem en contra per entendre perniciosa la decisió de cedir a la continuitat de contractes amb tercers i perdre una oportunitat d’obtindre un remanent addicional per gastar-lo en altres projectes”, ha assenyalat el portaveu de Compromís.

Altur ha criticat que vota en contra d’uns pressupostos que dins de l’anomenat ‘Estudis I treballs tècnics’ i dins l’apartat ‘Altres treballs realitzats per altres empreses’ es destinen 17.637.193 euros. Prop d’un 1.000.000 euros més que l’any passat. “No s’entén”, segons Altur, qui s’ha manifestat també contrari a uns pressupostos que aposten per amortizar plaçes de treball així com no renovar a treballadors i treballadores. Altur s’ha preguntat “si som conscients que en la crisi actual, molts del pobles s’encomanen a la Diputació perquè senzillament no arriben a donar tots els serveis que volen i estan obligats a prestar. Si disminuim el nostre capital humà amb tot el que això suposa d’esforç en formació i coneixement, no estem desaprofitant una oportunitat de donar un servei de qualitat als nostres pobles?”.

Altur tampoc comparteix les grans dotacions pressupostàries que sota el titol ‘Otros gastos diversos’ o ‘Otros suministros’ fan servir prop del 1.000.000 euros, 500.000 més que l’any anterior. “Creiem que l’existència de partides com aquesta poden donar lloc a despeses dificilment controlables i mesurables en termes d´extricta necessitat i això afavoreix l’opacitat en el control dels diners publics”.
El portaveu de Compromís ha assenyalat que “si sumen totes les partides destinades a Beques, aquestes no sumen ni el 1.000.000 euros, en concret 914.359 o el que es el mateix, el 0.25% del pressupost”. “Creguem que no només és insuficient sinó que és irrrisori quant sabem la bona acollida que tenen eixos programas”.

De la mateixa manera, dedicar 2.500.000 euros a un Plan d´Ocupació, es a dir un 0.62% del pressupost, o que, per a aquestos pressupostos, no es contemple el pla de Pagament a Proveïdors, que tant bona acollida va rebre l’any anterior, creiem que són mesures insuficients o desencertades i així ho hem manifestat en el nostre vot en contra.