Bota al contingut principal

El portaveu adjunt de Compromís, Juan Ponce, s’ha reunit amb representants dels treballadors de l’Agència Valenciana de Mobilitat (aVM). El personal de l’aMV ha traslladat a la coalició el seu rebuig a la supressió d’aquesta Agència prevista pel Consell dins de la reestructuració del sector públic que ha anunciat.

 

Ponce ha compartit el rebuig del seu grup al fet que es desmantelle l’Agència Valenciana de Mobilitat “que és la que té la funció de gestionar i coordinar el transport metropolità”.

 

Per contra des de Compromís s’entén que caldria potenciar l’aMV i dotar-la de mitjans humans i materials suficients per a complir la seua funció. Ponce ha posat l’exemple de Madrid (Consorci Regional de Transports) i Barcelona (Autoritat de Transport Metropolità) que compten amb entitats com la que va a suprimir el govern del PP, un recurs que també és imprescindible per a coordinar el transport en el territori valencià.

 

Des de Compromís es reclama al Consell que es replantege aquesta supressió i que dote a l’aVM d’un Contracte Programa de finançament del transport públic. Comptar amb un contracte programa ha fet que en els Pressupostos Generals de l’Estat es dote al Consorci de Madrid amb quasi 127,5 milions € i a l’Autoritat de Barcelona amb quasi 95 milions €, per a València com no compta amb contracte programa no se li dota en aquests pressupostos, situació que eva a perpetuar-se amb l’eliminació de l’aVM.

 

Per a pal·liar aquesta situació Compromís ha presentat esmenes als pressupostos de l’Estat perquè es finance també la mobilitat de València amb un contracte programa.

 

Per a Ponce “ara més que mai és necessari que l’aVM complisca la seua funció d’integrar els sistema de transports, amb mesures com la integració tarifària amb tiquet integrat. Així mateix ha de ser l’organisme clau per a evitar les pugnes entre ajuntaments que repercuteixen negativament en els ciutadans i fan ineficients els serveis prestats pels autobusos, el metro, el tramvia etc…”