Anar directament a les notícies

Compromís alerta de la prescripció de les ajudes impagades del Consell

Publicat el en General
 • Ferri: “Animem a la ciutadania a presentar reclamacions per evitar la caducitat de les ajudes concedides i no cobrades”

 El grup parlamentari Compromís ha presentat en Les Corts Valencianes una Proposició de Llei de Modificació de l’article 18 del text refós de la Llei d’Hisenda Pública de la Generalitat sobre la prescripció de les obligacions de l’administració autonòmica valenciana.

 Segons ha assenyalat el diputat de Compromís, Fran Ferri, “amb la legislació actual el dret al reconeixement, liquidació i pagament de les obligacions de la Generalitat prescriu als quatre anys. Això vol dir que l’obligació de pagar caduca; qualsevol ciutadà a qui el Consell haja atorgat una ajuda si l’administració no li paga en quatre anys perd el dret a cobrar-la. L’única opció que té el ciutadà és reclamar eixe deute abans dels quatre anys amb la qual cosa el termini de prescripció torna a començar des de zero”.

 Per evitar estes prescripcions des de Compromís reclamen que l’article 18 de la Llei d’Hisenda incloga un nou apartat que establisca que “Amb caràcter imperatiu i previ amb 90 dies naturals d’antelació respecte al compliment del termini de prescripció recollit en el present article, la Generalitat haurà de comunicar als creditors legítims o els seus drethavents, el temps que resta per la prescripció i la forma en que poden presentar una reclamació que inicie un nou termini de prescripció”.

 Segons Ferri “d’esta manera s’obliga a la Generalitat a comunicar als ciutadans que s’apropa la prescripció, assenyalant també la via de reclamació per a iniciar un nou termini de prescripció. L’objectiu final és evitar que els impagaments massius de la Generalitat acaben generant un perjuí encara major als beneficiaris de les diferents ajudes i subvencions reconegudes”.

 Un exemple clar d’esta situació són els més de 30.000 afectats de les Ajudes de l’Habitatge, impagades pel Consell des de 2009. Estes ajudes prescriuran l’any que ve si els beneficiaris no realitzen abans una reclamació.

 Per a Ferri “donada la generalització dels impagaments del govern del PP, esta és una situació que pot extrapolar-se a molts altres col·lectius per això creiem necessari que la ciutadania conega la problemàtica de la prescripció als quatre anys i que dispose d’informació de com combatre-la”.

 • Arturo

  Hola,
  Sóc un dels + de 30.000 afectats pels impagaments de les ajudes de l´habitatge. On podem informar-nos sobre el tràmit del procediment per a reclamar eixe deute. És un procedimient administratiu o judicial? Per que amb les noves reformes implantades per l´il.luminat del Gallardon els pobres ja no tenim dret ni a la justícia.
  Salutacions i gràcies pel vostre treball.

 • JAVI

  Hola, jo també estic afectat en el cas dels impagaments. Podrieu penjar qualsevol tipus de model administratiu que pugam omplir a aquelles persones que no tenim ni idea de com s'han de reclamar estes coses? Ens seria de gran ajuda. GRÀCIES.

  • oscar

   "has d'anar a la consergeria que esta a l'estepa de les falcultades a valència davant de l'ajuntament nou el que esta a mestalla"

 • Carles

  Hola. Jo també sòc un dels 30.000 afectats i a meitat del proper any compliré els 4 sense rebre les ajudes. Per favor, orienteu-nos per a coneixer els pasos a seguir per a reclamar. Moltes gràcies per l'esforç que esteu fent per nosaltres.

 • mila salcedo

  estes ajudes tambe es refereixen a les que es donen per la instalacio de ascensors, doncs em posat un a la meua finca ens donaren unes ajudes pero encara no les em cobrades sabeu alguna cosa de aso

 • fredy cruger

  Gracias por la información expuesta referente a la poca verguenza que tienen las instituciones politicas sobre la clase obrera y sus diferentes maneras de hacer pasar la gente por donde mas les convenga segun su situación.valla verguenza!!!!!!!ahora todas esas personas que adquiriesen una vivienda subvenciónada y tienen su ayuda aprobada esperan aver si pasan los 4 años para que expire el plazo.es lamentable que nuestro propio gobierno sea legal que sigan pasando estas situaciones.todo mi ayuda para esas familias que tengan que pelear por un dinero que es suyo y no se le entregan

 • carrascosa

  per favor dir nos on hem de reclamar

 • VICENTE FERRANDEZ

  Yo tambien soy afexctdo me compre un piso en el plande vivienda 1005 -.2008 y me paRECE QUE COBRAREMOS EN CROMOS DEL COYOTE, POR FAVOR DECIRNOS DONDE HAY QUE IR Y QUE DEBEMOS RELLENAR, QUE FORMULARIO.

  MUCHÍSIMAS GRACIAS.

 • Sofia ramos Beltran

  PRESENTANDO EN CUALQUIER PROP UNA HOJA DE SOLICITUD DE INFORMACIÖN DE LA SITUACIÖN DE TU EXPEDIENTE