Bota al contingut principal

 

  • Ferri: “Animem a la ciutadania a presentar reclamacions per evitar la caducitat de les ajudes concedides i no cobrades”

 

 El grup parlamentari Compromís ha presentat en Les Corts Valencianes una Proposició de Llei de Modificació de l’article 18 del text refós de la Llei d’Hisenda Pública de la Generalitat sobre la prescripció de les obligacions de l’administració autonòmica valenciana.

 Segons ha assenyalat el diputat de Compromís, Fran Ferri, “amb la legislació actual el dret al reconeixement, liquidació i pagament de les obligacions de la Generalitat prescriu als quatre anys. Això vol dir que l’obligació de pagar caduca; qualsevol ciutadà a qui el Consell haja atorgat una ajuda si l’administració no li paga en quatre anys perd el dret a cobrar-la. L’única opció que té el ciutadà és reclamar eixe deute abans dels quatre anys amb la qual cosa el termini de prescripció torna a començar des de zero”.

 Per evitar estes prescripcions des de Compromís reclamen que l’article 18 de la Llei d’Hisenda incloga un nou apartat que establisca que “Amb caràcter imperatiu i previ amb 90 dies naturals d’antelació respecte al compliment del termini de prescripció recollit en el present article, la Generalitat haurà de comunicar als creditors legítims o els seus drethavents, el temps que resta per la prescripció i la forma en que poden presentar una reclamació que inicie un nou termini de prescripció”.

 Segons Ferri “d’esta manera s’obliga a la Generalitat a comunicar als ciutadans que s’apropa la prescripció, assenyalant també la via de reclamació per a iniciar un nou termini de prescripció. L’objectiu final és evitar que els impagaments massius de la Generalitat acaben generant un perjuí encara major als beneficiaris de les diferents ajudes i subvencions reconegudes”.

 Un exemple clar d’esta situació són els més de 30.000 afectats de les Ajudes de l’Habitatge, impagades pel Consell des de 2009. Estes ajudes prescriuran l’any que ve si els beneficiaris no realitzen abans una reclamació.

 Per a Ferri “donada la generalització dels impagaments del govern del PP, esta és una situació que pot extrapolar-se a molts altres col·lectius per això creiem necessari que la ciutadania conega la problemàtica de la prescripció als quatre anys i que dispose d’informació de com combatre-la”.