Anar directament a les notícies

Compromís critica que el pla de pagament als farmacèutics ajorna el problema, però no li dóna solució

Publicat el en Sanitat i Benestar

La diputada de Compromís Mireia Mollà ha lamentat hui que “el pla de pagament que la Generalitat Valenciana ha oferit als farmacèutics no siga una solució, sinó un ajornament del problema, ja que, segons esta proposta, els professionals només cobraran en novembre un mes del deute”.

Mollà ha explicat que “conforme amb el seu pla, en novembre la Generalitat només pagarà la quantitat corresponent al període entre el 16 de maig i el 15 de juny d’este any i ja en desembre abonarà els 109 milions d’euros que deu als farmacèutics pel tram entre el 16 de juny i el 15 de juliol”.

“En gener es preveu pagar els pagaments del 16 de juliol al 15 de setembre i només en febrer s’abonarien els diners corresponents al mes de desembre”, ha assenyalat la diputada de Compromís, que ha afegit que “la segona quinzena de setembre i les mensualitats d’octubre i novembre es prorratejaran en 24 mesos a partir de març”.

Per a Mireia Mollà, “és obvi que esta pla és únicament un pegat i no dóna una solució satisfactòria per resoldre la situació que travessen les farmàcies, el seu desproveïment i els consegüents problemes que s’estan generant als malalts, que en molts casos han de recórrer distàncies quilomètriques per aconseguir els medicaments”.

“A més, el Consell està afirmant que assumirà un compromís que ha trencat en nombroses ocasions i que han provocat que la seua credibilitat estiga sota mínims”, ha destacat la diputada, que ha reclamat que “la Generalitat entenga la gravetat d’este problema, que això no es resol pagant ara només un mes” i li ha exigit que “oferisca d’una vegada una resposta satisfactòria, perquè està en joc la viabilitat de moltes farmàcies i la salut de la ciutadania”.

 

 

  • Adrián Mazarío

    Es una trampa. Si tot es compleix, que ho dubte veient els antecedents, la meitat del deute encara quedarà pendent en gener i tardarà dos anys en cobrar-se. És indecent.

    Els farmacèutics ja no poden més. Sé el cas d'una farmàcia de poble a qui Conselleria li deu més de 200.000 euros. Imagineu-vos si estiguèreu en eixe cas. Imagineu la situació d'un farmacéutic quan haja de dispensar un medicament car, com són tractaments de càncer, o de tantes altres malaties i que no sap quan cobrarà.Eixos diners eixen de la butxaca d'un professional que ha de patir la mala gestió del Partit Popular, quan és l'Administració l'obligada a pagar. La situació és molt trista, però el pitjor de tot és que, a més, s'anima a la ciutadania a denunciar els farmacèutics quan hi haja falta de medicaments o no es dispensen. A qui hauria de denunciar-se és al Govern Valencià.
    Excel·lent la intervenció de Mireia. Ànim!