Bota al contingut principal

La diputada de Compromís Mireia Mollà ha demanat hui “que l’Ajuntament de Benidorm complisca la Llei d’Ús del Valencià pel que fa a les retolacions i informacions turístiques de la ciutat, doncs en l’actualitat estan exclusivament en castellà, tot i que la normativa indica que este municipi és de predomini lingüístic valencià”.

“Hui per hui noms dels carrers estan retolats només en castellà i no respecten la toponímia històrica, com ocorre en avenida de Limones, calle Ibiza, calle Gerona, calle Verano, calle de los Naranjos o avenida del Racharel, entre altres, ha explicat Mollà.

La diputada ha assenyalat que “els indicadors turístics viaris i també els de les platges es troben escrits en castellà, fins i tot en el cas de topònims pròpiament valencians, com és el cas de Racó de Loix, que apareix com Rincón de Loixi ha afegit que “l’empresa d’autobusos urbans tampoc utilitza esta llengua en el material informatiu que ofereix als ciutadans”.

Mireia Mollà ha apuntat que “fins i tot el web municipal compta amb moltes deficiències en la seua traducció al valencià, que està clarament incompleta, així com el web de turisme de Benidorm, que directament no ofereix cap versió en valencià”.

La diputada de Compromís ha afirmat que “el valencià també forma part del patrimoni cultural amb què compta la ciutat de Benidorm i, en conseqüència, les autoritats locals haurien de promocionar-lo i posar-lo en valor, un aspecte que, a més, està regulat per llei i que ja hem traslladat a la Sindicatura de Greuges per a que faça esta reclamació a l’Ajuntament”.