Bota al contingut principal

El portaveu del grup parlamentari Compromís, Enric Morera, ha lamentat el posicionament contrari del PP valencià a la proposició no de llei de mesures contra el sobreendeutament personal i familiar. Segons Morera, “el PP ha mostrat la seua cara més reaccionària, no ha entrat en el debat i sols s’han dedicat a acusar-nos de plagiar una iniciativa aprovada pel parlament català. Evidentment, nosaltres hem vist que eixa proposta era bona i era precís que les Corts Valencianes es pronunciaren al respecte i per això l’hem presentada, millorant-la més encara, afegint un article per a perseguir les clàusules abusives dels bancs, tal com considera Europa”.

Des de Compromís consideren que el vot contrari del PP, “és difícil d’explicar, perquè el PP català va votar a favor d’eixa proposta al parlament de Catalunya i eixe text s’ha de votar al Congrés i això ens planteja un dubte: Què faran els diputats valencians del PP? Votaran en contra per ser coherents amb el posicionament del grup popular de les Corts Valencianes o votaran a favor, deixant en evidència i en ridícul els posicionaments reaccionaris i contraris a les persones i els problemes reals de la societat?”.

Per a Morera, “el PP valencià no ha estat a l’altura de les circumstàncies, ha tornat a donar l’esquena als problemes de la societat i els té absolutament igual les clàusules abusives dels bancs que fan que persones i famílies patisquen un sobreendeutament injust. Al PP valencià li té igual que el País Valencià estiga al capdavant de desnonaments de tot l’estat, com ho demostren les estadístiques del primer semestre de 2012 i nosaltres hem portat una proposició no de llei per a canviar eixa situació, per a fer que les Corts centren el debat i el treball parlamentari al servei de les persones, per a solucionar els problemes de la societat i això s’ha trobat amb l’oposició del partit que té la majoria”.

Des de Compromís consideren que, mentre l’estat continua injectant milions i milions de diners públics per a sanejar i salvar els bancs, “el PP no ha estat capaç de fer una llei valenta i tot el que està fent són pedaços que no serveixen per a canviar la trista realitat que pateixen milers i milers de persones al País Valencià i al conjunt de l’estat”, segons ha assenyalat en el debat parlamentari d’este matí al parlament valencià. Eixos “pedaços”, segons Morera, “no valen per a reformar una injusta llei hipotecària, ni els procediments judicials que han fet fora de sa casa a moltíssimes famílies i hui el PP ha perdut una gran oportunitat per a posar-se del costat de les persones, a les quals té abandonades des de que governa al País Valencià, i d’això ja fa 17 anys”.