Bota al contingut principal

El representant de Compromís en el consell d’administració de RTVV, Rafa Xambó, s’ha unit a Intersindical en la celebració pel reconeixement que ha fet la justícia a la responsabilitat civil subsidiària de RTVV en el cas dels presumptes abusos sexuals de Vicente Sanz a treballadores de la radiotelevisió pública.

Segons Xambó, “més que la responsabilitat de l’ens en si, la decisió de la justícia apunta a la direcció de RTVV, que va encobrir, que va callar, que va tapar els presumptes abusos sexuals del secretari general de l’ens”. En aquesta línia Xambó ha recordat que en l’etapa en la qual es van produir els fets, “també formava part de la cúpula directiva una persona d’estreta confiança de Francisco Camps i que va ordenar tapar informativament els escàndols del cas Gürtel: l’actual consellera de Cultura Lola Johnson”.

Per al representant de Compromís, el nou avanç en el cas Sanz servirà, “per a fer justícia en un cas lamentable i repugnant. A més de Sanz, protagonista d’aquesta repudiable història, creiem que també hauran de donar explicacions per l’encobriment, pel silenci i pel desistiment de funcions els màxims directius de RTVV en aquella etapa, i d’eixa responsabilitat no poden escapar-se ni el braç executor de l’ERO, López Jaraba, o la mateixa Johson”, segons Xambó.

Xambó assegura que Johnson “és coneixedora de tot i no ha fet ni dit res sobre aquest tema, la qual cosa és molt preocupant, com també és escandalós que RTVV li haja pagat a Vicente Sanz 18.000 euros d’indemnització per acomiadar-lo, com si estiguera malament acomiadar a una persona acusada de fets tan greus”.