Bota al contingut principal

 

  • La coalició mostra la seua satisfacció per l’acceptació de Palestina com Estat per les Nacions Unides.

La coalició Compromís ha mostrat hui la seua satisfacció pel reconeixement per part de l’ONU de Palestina com a Estat observador i espera que siga el camí per a una propera acceptació com Estat de ple dret de les Nacions Unides.

 

Segons ha assenyalat el diputat de Compromís en el Congrés, Joan Baldoví, “hui també és dia per a reclamar un reconeixement semblant per al Sàhara Occidental, un territori que viu en l’oblit de la comunitat internacional. No podem oblidar el gran drama que sofreix el poble sahrauí des de la invasió marroquí de 1975, amb milers de desapareguts, detencions il·legals, tortures i assassinats. Una violació constant de Drets Humans que inclou la impossibilitat d’exercir el dret a l’autodeterminació”.

 

“Des de Compromís reclamem al govern espanyol que reconduïsca la seua política amb el Sàhara. No es pot permetre que les relacions amb el Marroc siguen la tapadora per a ignorar conscientment les greus violacions dels drets humans que pateix el poble sahrauí”, ha explicat Baldoví.

 

La coalició reclama al govern de Mariano Rajoy que treballe en l’àmbit de les relacions internacional per aconseguir l’aplicació d’una fulla de ruta per al Sàhara que passa perquè les Nacions Unides assumisquen l’administració transitòria per assegurar la protecció de la població sahrauí fins que es realitze un referèndum d’autodeterminació legal i just, com a pas previ al reconeixement de l’ONU del Sàhara Occidental com Estat.