Bota al contingut principal

El grup parlamentari Compromís ha denunciat hui que el Consell ha gastat en un any 1.474.259 euros en llicències del programari Office de Microsoft.

 

En una resposta a una petició de documentació del diputat Fran Ferri sobre el cost de les llicències informàtiques adquirides pel Consell, la Direcció General de Tecnologies de la Informació, depenent de la Conselleria d’Hisenda i Administració Pública, reconeix una despesa de vora 1’5 milions d’euros en les llicències d’Office entre l’1 de desembre del 2011 i l’1 de desembre del 2012.  

 

Per a Ferri “esta despesa en este paquet de programes de Microsoft és un clar malbaratament de recursos públics quan existeixen diverses alternatives d’igual eficiència però de software lliure”.

 

Des de Compromís no s’entén perquè el govern del PP està realitzant esta despesa innecessària quan el software lliure és immensament més barat, té més adaptabilitat a les necessitats de l’administració per ser de codi obert i permet independitzar-se del proveïdor aconseguint un manteniment de menor cost, entre altres beneficis.

 

“L’única raó que se’ns ocorre per a què el Consell estiga abonant a Microsoft esta quantitat de diners que perfectament podria estalviar-se és que els valencians encara estiguem pagant la factura de la foto que l’expresident de la Generalitat, Francisco Camps, es feu amb Bill Gates al febrer del 2010”, ha assegurat Ferri.

 

El grup parlamentari Compromís anuncia la presentació d’una sèrie d’iniciatives en les Corts Valencianes per a revertir esta situació de malbaratament de diners públics amb l’impuls de l’ús del software lliure en l’administració valenciana.