Anar directament a les notícies

Pañella: “La contrareforma de Wert és més pròpia del ‘Movimiento’ que d’un estat plurinacional i democràtic”

Publicat el en Educació i Cultura

El portaveu de Compromís en matèria lingüística i educativa, Josep Maria Pañella, considera que l’avantprojecte de llei de la reforma educativa que proposa el govern de Rajoy, “és una autèntica contrareforma ideològica, que es vol fer sense debat, trencant tots els consensos i humiliant a les autonomies que tenen més riquesa cultura i lingüística, com és el cas del País Valencià. Sens dubte, la contrareforma de Wert és més pròpia del ‘Movimiento’ que d’un estat plurinacional i democràtic”.

Segons Pañella, “el ministre Wert ha estat l’encarregat de desemmascarar l’autèntica política educativa del PP, una política que beneficia als rics, que vol expulsar de l’educació als qui menys tenen i que menysprea al professorat. A més, l’atac directe a les llengües oficials de les autonomies suposa un pas cap enrere que ens situa en temps del Decret de Nova Planta o de l’Espanya de la “Una, grande y libre” que no acceptava la riquesa plurinacional i multicultural de l’estat, imposant la pobresa ideològica pròpia dels dirigents autoritaris”.

Per al diputat de Compromís, “Wert demostra el que vol realment el PP amb el valencià, el problema que els diferents governs de Camps i ara de Fabra han intentat acabar amb la nostra llengua, menyspreant-la i retallant-la a l’ensenyament i ho han fet a poc a poc, intentant dissimular, però el ministre no ha pogut contenir la seua ira centralitzadora i despersonalitzadora i ara els populars valencians no tenen més remei que posicionar-se: O estan amb el ministre i amb la mort de la nostra llengua o estan amb el sentiment de milers i milers de pares i mares que volen que els seus fills estudien en valencià i també en moltes altres llengües”.

Segons Pañella, “el problema de l’educació pública no passa per fer noves lleis, passa per posar els instruments necessaris per a millorar la qualitat. Està clar que el PP no vol millorar l’ensenyament públic i universal i que prefereix afavorir al sector privat i, en especial, el que està més posicionat ideològicament amb els dogmes contraris a la riquesa de la pluralitat propis del PP”.

Des de Compromís han anunciat que mostraran la seua total oposició a l’avantprojecte de llei, una oposició que es materialitzarà al Congrés dels Diputats, mitjançant les iniciatives parlamentàries de Joan Baldoví, com també a les Corts Valencianes i en tots els ajuntaments del País Valencià on la coalició té representació.

 • No li donem voltes, els valencians ja hem sigut absorbits pels castellans, ara van a per els catalans.Espanya es el despotisme perfecte,no li doneu voltes.

  • remigio III

   Mai s'acaba la batalla abans de rendir-se. Ara , ara, es quan hem de fer-nos forts i mostrar la nostra convicció amb el arrels que ens han mantingut plantats en esta terra. Comparant-nos amb Catalunya hem sigut mes forts, partint de la debilitat de no tenir frontera amb la democràcia europea. Mai m'haguera imaginat el camí que hem fet i, encara farem . El sr Wert ens ajuda .No som vençuts

 • Com que no li peguem voltes!!! Precisament és el que hem de fer! On i quan? Arreplegada de signatures JA!

 • josepamontagut

  La llengua, la nostrra llengua, el català és el bé més preciat que tenim, que ens identifica. L'han menyspreada, l'han arraconada, haran volen per llei que desaparega, que no s'estudie en els col.legis.
  Que no es parle al carrer, ni a les administracions,Hem d'eixir al carrer a protestar i a manifestar el nostre rebuig.

 • Albert

  Hi ha una realitat indiscutible. Tots els alumnes ixen de l’escola valenciana parlant i escrivint castellà amb certa decència. No passa el mateix amb el valencià.

  Una llengua no s’aprèn només a l’escola, per tant, si l’entorn social afavoreix una llengua (i és evident que el castellà és preponderant en la nostra societat) esta es consolida, i la que necessita un suport és la minoritzada. Per això l’immersió en valencià.

  Tot pas en favor del castellà, implica un retrocés del valencià. Mentre que al contrari no passa, pel pes social del castellà (cinema, TV, música, premsa…).

 • Tomàs Ferrandis

  El que cal és que pares i professorat ens unim per arreplegar signatures contra els radicals ultres del PP. Moure'ns per moure la gent. Que van a deixar snese futur els nostres fills.

Imatge destacada
Educació i Cultura TWITTER