Bota al contingut principal

• Mónica Oltra: “es demostra l’estafa que suposa el sistema trilingüe anunciat pel govern del PP perquè no s’està invertint realment en la formació del professorat”

6 de desembre del 2012

El grup parlamentari Compromís ha denunciat hui que els cursos de formació en anglés per a professorat instaurats per la Conselleria d’Educació, Formació i Ocupació no són adequats per aconseguir que els docents estiguen preparats per a impartir classe en eixa llengua.

Segons ha assenyalat la portaveu adjunta de Compromís, Mónica Oltra, “des que a mitjans del mes d’octubre començaren estos cursos d’anglés, que ofereix Educació de manera semipresencial i on line, tant els docents que estan rebent estes classes com el professorat de les Escoles Oficials d’Idiomes han coincidit en què es tracta d’un programa educatiu incapaç d’oferir coneixements suficients d’anglés com per a obtindre un nivell per a impartir classes”.

La Conselleria d’Educació anuncià al mes de setembre que oferia 8.000 places per a impulsar l’aprenentatge de l’anglés entre el professorat per a la implantació del sistema d’ensenyament plurilingüe, de les quals 5.000 corresponien a cursos de formació a distància a través de la plataforma My Oxford English i 3.000 places incloïen, a més, algunes classes presencials en les Escoles Oficials d’Idiomes.

Per a Oltra “des de l’inici dels cursos ha quedat comprovat que no es tracta ni molt menys del que va vendre públicament la consellera d’Educació Maria José Català i que amb el curs on line ni de lluny els docents aconseguiran la competència suficient per a impartir matèries en anglés i l’escassa oferta de classes presencials que s’imparteixen una vegada a la setmana en les EOI es queda molt curta”.

“Amb tot açò es demostra l’estafa que suposa el sistema trilingüe anunciat pel govern del PP perquè no s’està invertint realment en la formació del professorat perquè adquirisca la competència lingüística suficient per a impartir classe en anglés. Per a donar una classe en anglés s’ha de tindre un nivell molt alt que no s’aconsegueix amb els cursos que ha instaurat la Conselleria”.

“Des de Compromís volem denunciar -ha afegit Oltra- que el govern del PP està mentint quan assegura estar impulsant un sistema trilingüe per a l’ensenyament, ja que l’únic que suposa el seu canvi de model és, com diu el ministre Wert, espanyolitzar els alumnes, és a dir, s’instaura en detriment de les línies en valencià sense que s’amplie l’ensenyament en anglés”.

“Al final açò suposarà menys competència lingüística dels nostres estudiants en valencià. El fet de saber dos idiomes, com el valencià i el castellà, amplia la capacitat per a aprendre un tercer, amb la qual cosa, marginant l’ensenyament en valencià, es produeix una greu baixada de la qualitat educativa en el nostre territori”, ha conclòs la diputada de Compromís.