Bota al contingut principal

El diputat de Compromís, Fran Ferri, ha qualificat d’estafa als estudiants la resolució de les beques de la Generalitat per a la realització d’estudis universitaris del curs 2011-2012, amb què centenars de joves es queden finalment sense beca, mesos després d’haver sigut notificats per les Universitats que es trobaven entre els beneficiaris. Ara, s’exigeix a aquests estudiants que s’han quedat sense beca què efectuen el pagament de la matrícula del curs passat abans del 21 de desembre.

Per a Ferri “Aquesta situació és inacceptable. No entenem que únicament es contemplen 2.363 beneficiaris, quan públicament la pròpia Conselleria d’Educació havia anunciat en abril un increment d’un 10% en la partida pressupostària destinada a estes beques respecte a la de l’any passat quan es van atorgar 2.992 beques. Es tracta d’una gran estafa per la que ha de respondre la consellera Català i posar sobre la taula, immediatament, una solució. 

“Estem parlant d’un nou atac del govern de Fabra a l’ensenyament públic i a la igualtat d’oportunitats de les persones amb menys recursos. Després de les retallades i de l’augment de les taxes universitàries, ara deixen sense beca a centenars d’estudiants que poden, fins i tot, haver d’abandonar els seus estudis per la irresponsabilitat i la nefasta gestió del Consell”.

El Grup Parlamentari Compromís demanarà la compareixença de la consellera Català en Les Corts Valencianes per a donar explicacions i així mateix considera que si no és capaç d’arreglar la situació, hauria de deixar el càrrec immediatament.