Bota al contingut principal

El grup parlamentari Compromís ha denunciat la situació de deteriorament i abandonament en què es troben les instal·lacions de l’antic hospital La Fe en l’avinguda de Campanar de València per la desídia del govern del Partit Popular.

 

Segons ha assenyalat la portaveu adjunta de Compromís, Mónica Oltra, “hem pogut comprovar que l’estat actual de l’antiga Fe és deplorable. S’ha produït un desmantellament incontrolat de les instal·lacions, s’ha sostret i desaparegut molta maquinària i instruments sanitaris mentre hi ha altres sales en què s’ha quedat abandonat i tirat per terra material sanitari que podia haver-se reutilitzat”.

 

En este sentit el grup parlamentari Compromís ha registrat preguntes parlamentàries i peticions de documentació en Les Corts per a què la Conselleria de Sanitat responga detalladament sobre tota la maquinària i instrumental sanitari que ha desaparegut de la Fe de Campanar, per a conéixer quina part s’està reutilitzant en altres centres sanitaris, quina part ha sigut sostreta i els motius per què resta abandonat en les instal·lacions d’este antic hospital nombrós material mèdic que podia haver estat útil.

 

En les nombroses fotografies de què disposa Compromís sobre l’estat de l’edifici de l’antiga Fe de Campanar es pot apreciar com han desaparegut quasi tots els climatitzadors, els sistemes de refrigeració, les instal·lacions elèctriques i de llanterneria que eren noves o reformades de feia molts pocs anys. Així mateix s’amuntonen abandonades en algunes dependències, consumibles sanitaris com gases, xeringues, guants, sondes, etc. En altres dependències resten abandonats aparells portàtils per a fer plaques, altres per a anestesiar en la taula d’operacions, balances, etc..

 

Segons denuncia Oltra “este desmantellament s’ha produït sense cap control; a l’antiga Fe arribava gent que deia que era de l’empresa de manteniment d’algun hospital i s’emportava la maquinària que volia, sense que hi haguera un control d’on anava a parar tot este material, a açò s’ha de sumar tot el que ha desaparegut gràcies al fàcil accés a estes instal·lacions per la insuficient vigilància”.

 

Este és un exemple més de què la incompetència i incapacitat del govern del Partit Popular toca sostre ja i s’agreuja si tenim en compte que els veïns dels barris de Campanar i adjacents estan demanant que els edificis de l’antiga Fe seguisquen tenint un ús sanitari, amb un hospital d’aguts, un altre hospital de crònics que ja tenia planificat la conselleria i un centre de salut.

 

“Tota esta maquinària i aparells que s’han emportat òbviament podia servir per a donar servei a estes instal·lacions sanitàries, suposa açò que la conselleria ha abandonat el projecte d’obrir allí un hospital de crònics? Què la conselleria va a acabar de desmantellar tots els edificis i descarta qualsevol ús hospitalari com va prometre? Clarament el govern del PP està enganyant els veïns de la zona incomplint les promeses que els van fer després del trasllat de la Fe”, ha conclòs Oltra.