Bota al contingut principal

 
·        Reunió amb Escola Valenciana, STEPV, CCOO i FAPA 
 
La seu del grup parlamentari Compromís en Les Corts Valencianes ha acollit una reunió de la sectorial d’educació de la coalició, encapçalada pel diputat Josep Maria Pañella, amb representants d’Escola Valenciana, STEPV, CCOO i FAPA per a analitzar i dissenyar estratègies comunes davant l’avantprojecte de Llei Orgànica de Millora de la Qualitat Educativa (LOMCE) impulsat pel ministre José Ignacio Wert.
 
Els participats d’esta reunió han mostrat la seua preocupació davant d’una reforma educativa que vol traure endavant el govern del Partit Popular de manera unilateral, imposant-la sense contar per a res amb la comunitat educativa. S’ha destacat també com a fonamental per aconseguir tombar esta reforma educativa el treball conjunt de tota la societat a l’hora de rebutjar-la.
 
Pañella ha destacat la coincidència entre Escola Valenciana, STEPV, CCOO, FAPA i Compromís en el rebuig a una reforma que respon a uns interessos ideològics molt particulars i que avança cap a la privatització de l’ensenyament.
 
Segons el portaveu de Compromís en la Comissió d’Educació “estem davant d’una reforma que pretén desmantellar l’educació pública consagrant el sistema de concerts i menyscabant els seus valors laics reforçant l’assignatura de religió”.
 
Per a Pañella “el Partit Popular no creu en l’educació com un patrimoni públic, integrador i participatiu, és per això que esta reforma augmenta el control de l’administració central a l’ensenyament i no respecta els drets dels usuaris de  llengües de l’estat diferents al castellà”.
 
Compromís ha plantejat en la reunió diverses iniciatives parlamentàries que presentarà tant en el Congrés com en les Corts Valencianes per a tractar de frenar esta reforma legislativa, així mateix la coalició ha mostrat el seu suport a les mobilitzacions anunciades pels sindicats i la resta de la comunitat educativa per als propers dies.