Bota al contingut principal

El diputat de Compromís-Equo al Congrés, Joan Baldoví, ha registrat una Proposició No de Llei a la cambra baixa perquè el parlament inste al govern central a posar fi a l’ús de les bales i pilotes de goma per part de les forces policials de tot l’estat.

Segons ha explicat Baldoví, “les escopetes de boles de goma disparen boles de cautxú massís a una velocitat de 720 quilòmetres per hora, amb una força molt superior a la permesa per la Unió Europea. Segons els seus estudis es tracta d’un arma letal, que poden fins i tot causar la mort, com és el cas recent de la mort del jove Iñigo Cabacas”.

En l’exposició de motius, el diputat de la coalició valencianista, progressista i ecologista assegura que la Comissió Europea fa ja anys que recomana als països de la Unió Europea que no utilitzen les escopetes de boles de goma atès la seua perillositat, que són aleatòries, que causen danys molt greus i que “moltes vegades colpegen a persones que no tenen a veure amb possibles altercats”. De fet, la mateixa Comissió ha advertit a totes les policies de l’Estat Espanyol i també la de Portugal que hauran de deixar d’utilitzar les pilotes de goma com a màxim a la fi de 2012.

Segons Baldoví, “resulta necessari que la policia d’un estat que aspire al respecte dels drets humans ha de complir com més prompte millor aquesta recomanació de la Comissió Europea i per açò hem registrat aquesta iniciativa, perquè el parlament done compliment efectiu de la recomanació de la Comissió Europea que les forces i cossos de seguretat no utilitzen les escopetes de boles de goma, prohibint el seu ús”.