Bota al contingut principal

El grup parlamentari Compromís ha tingut constància de què la Directora General de l’Institut Valencià d’Art Modern, Consuelo Císcar, va estar, en representació de l’IVAM, el passat 16 de novembre al Mathaf, Museu d’Art Modern de Doha, capital de Qatar, per a la inauguració de l’exposició ‘Te amb Nefertiti’.

 

Segons ha assenyalat la portaveu adjunta de Compromís, Mónica Oltra, “en no trobar-se esta exposició dins de la programació internacional de l’IVAM per al 2012, no constar tampoc esta inauguració dins de la relació d’activitats en què participa oficialment el museu valencià i donats els precedents de mala gestió de Consuelo Císcar, des del nostre grup parlamentari hem reclamat a través d’iniciatives en Les Corts Valencianes tota la documentació relativa a este viatge a Qatar”.

 

“Volem saber els motius pels quals esta inauguració a Qatar no està dins de la programació o activitats de l’IVAM, qui ha sufragat el viatge i qui ha acompanyat a la senyora Císcar. Així mateix hem reclamat conéixer la relació de viatges que Císcar ha realitzat en qualitat de directora de l’IVAM aliens a la programació internacional del museu en els últims anys”.

 

Per a Oltra “l’IVAM no pot ser una excusa per a viatjar pel món i que ho paguem els valencians, ni pot ser una plataforma per a promocionar obres d’art d’amics o familiars, ni, en els temps de crisi que corren, una manera d’afavorir a un cercle proper mentre s’oblida la gestió eficient i austera en este museu valencià”.