Bota al contingut principal

Després d’anunci del tancament definitiu de la Central de Garoña, per les noves mesures fiscals de la llei de sostenibilitat energètica, Compromís ha demanat el tancament de la de Cofrents, la qual comparteix un historial de fallades, deterioracions i repetides peticions de tancament per part de col·lectius ecologistes.

Encara que la tendència internacional en el plànol energètic és el tancament de les centrals nuclears, al mapa energètic d’Espanya i del País Valencià la tendència comença a calar ara. De fet, els tancaments de nuclears als quals hem assistit en els últims anys “responen més a la frustració de les grans empreses elèctriques per no aconseguir els beneficis desitjats, que per interessos socials o pel bé comú”, ha dit el diputat de Compromís responsable de l’àrea de Medi Ambient, Juan Ponce.
Per al diputat de la coalició valencianista, progressista i ecologista, “el problema de fons és que mentre hi ha nuclears treballant a ple rendiment, es tanca el pas a les energies renovables quan hui en dia les renovables ja tenen capacitat per a produïr i produeixen més electricitat que l’urani”

Per a Ponce “allargar la vida de les centrals no té cap sentit perquè més enllà del risc que suposen per a la seguretat de les persones, els residus que genera una nuclear són extremadament nocius i encara no es coneix una forma eficaç de tractar-los. De fet, el nou ordre energètic mundial està canviant arran de Fukushima, el que demostra que el canvi a les renovables és imminent”.

Compromís ja ha demanat el tancament de la central de Cofrents en diverses ocasions, l’última d’elles després de conèixer-se la pròrroga que el govern d’Espanya li va donar en 2011.