Bota al contingut principal

Compromís ha tornat ha llançar una campanya en les xarxes socials que, en poques hores, ha comptat amb la col•laboració de milers de persones. Ahir per la nit, la coalició posava en marxa la pàgina web www.quepaguelabanca.com, una iniciativa que ha estat acompanyada per un hashtag a Twitter, xarxa social on Compromís va aconseguir ahir a la nit ser tendència a València per la gran quantitat de persones que van compartir el web i que van tuitejar fent ús de l’etiqueta creada per Compromís.

La campanya #QuePagueLaBanca vol recollir el malestar ciutadà respecte al tracte de favor dels diferents governs centrals cap a les entitats bancàries i, així, impulsar una mesura que obligue a les entitats financeres a pagar un impost.

Segons han explicat els promotors de la iniciativa, “l’objectiu és que els bancs, que han estat els grans rescatats i beneficiaris d’aquesta crisi amb els impostos de milers de desnonats, aturats o estafats, tinguen les mateixes obligacions fiscals que els ciutadans”.

La pàgina web posada en marxa per Compromís té un formulari per a donar suport a una campanya a Change.org, que ha creat el diputat a les Corts Valencianes Fran Ferri. La finalitat d’esta iniciativa és recollir suports ciutadans per a demanar als diputats i diputades del PP al Congrés que no s’oposen el proper dijous a la creació d’impostos i taxes especials per a la banca. Allò que demana el diputat de la coalició valencianista, progressista i ecologista, és que els parlamentaris populars s’oposen a l’esmena introduïda pel Senat al projecte de llei pel qual s’adopten diverses mesures tributàries adreçades a la consolidació de les finances públiques i a l’impuls de l’activitat econòmica.

Segons l’escrit, “en un context de fortes retallades socials i apujades d’impostos a les persones i famílies, no té cap explicació que es puga justificar la voluntat del PP per evitar que els bancs hagen de suportar unes taxes”.

També, des de Compromís proposen que els diners que es recapten d’eixos impostos a la banca, i que es calcula que podrien arribar als 3.000 milions d’euros, es destinen íntegrament a un Fons d’Emergència Social per ajudar a les víctimes de la crisi: aturats, famílies desnonades, joves amb beques pendents o persones dependents amb retard de les seues ajudes.

Segons expliquen des de Compromís, “mentre que per a la banca tot són indults, amnisties fiscals i impostos fantasmes del 0% que, a més, boicotegen competències autonòmiques, el PP premia al ciutadans amb pujades de l’IVA, i retallades a colp de “decretazo”. Però el Senat, de majoria popular, va anul•lar aquestes mesures autonòmiques gravant al 0% l’impost de la banca, el que és la major burla fiscal a la ciutadania”.