Bota al contingut principal

El portaveu de Compromís en les àrees de Cultura i Educació, Josep Maria Pañella, ha mostrat la total solidaritat de la coalició amb el sector cultural valencià i ha assegurat que des de les formacions integrants de Compromís, “compartim el manifest que llegiran hui en la plaça de la Mare de Déu els professionals afectats pel projecte de CulturArts, herència de la destituïda consellera Lola Johnson”.

Segons Pañella, “tal com diu el manifest, la cultura no és un luxe, la cultura ens permet conservar la memòria col•lectiva i no té sentit que aquells que s’omplin la boca parlant de cultura i de senyes d’identitat, siguen els que perpetren l’atac més agressiu contra el sector cultural públic valencià”.

Per això, des de Compromís defensen que es conserve l’autonomia dels organismes culturals valencians, “amb el manteniment dels llocs de treball”. També, Pañella ha recalcat que des de la coalició, “anem a exigir, com ho estan fent els treballadors, un esforç de la Generalitat per a conservar la nostra cultura i el nostre patrimoni, que són la nostra herència i que són també un motor econòmic important si se sap promocionar”.

També, Pañella considera que cal que el govern valencià, “canvie la seua política de marginar als creadors valencians. Tenim músics, dramaturgs, escriptors, poetes, pintors, escultors i artistes de totes les disciplines que no troben en el seu espai al territori valencià perquè no tenen suport de les institucions públiques. Això ha de canviar, els valencians i valencianes sempre hem estat un poble d’art, un poble de cultura, un poble de creadors i des de Compromís demanem que s’escolte al sector i que s’ajude dins de la mesura possible”.