Anar directament a les notícies

Compromís reclama al Consell que rescate la gestió de l’Hospital de Manises davant el xantatge de l’empresa que ara el gestiona

Publicat el en Sanitat i Benestar

El grup parlamentari Compromís ha presentat en Les Corts Valencianes una Proposició No de Llei per a reclamar al Consell que rescate per a allò públic la gestió de l’Hospital de Manises.

Segons ha assenyalat la portaveu adjunta de Compromís, Mónica Oltra, “no és possible que tres anys després de la posada en funcionament de l’Hospital de Manises l’empresa adjudicatària, Sanitas, que fa un mes va comprar a les altres empreses les seues participacions en la UTE que gestiona este centre hospitalari, ara diga que no guanya tants diners com tenia previst i que se’ls ha de compensar eixa pèrdua amb diners públics”.

Per a Oltra “estem davant d’un xantatge al govern valencià ja que esta empresa diu que o bé se li paguen els 76 milions d’euros que reclama o el servei sanitari en eixe hospital es devaluarà fins a tal punt que hi hauran demandes judicials i el que no els pague ara la Generalitat ho hauran de pagar després en indemnitzacions”.

“El govern del PP manté que ix més barata la privatització de la gestió de la sanitat, però la realitat és que quan fa càlculs no compta amb els diners que s’han de posar després damunt de la taula quan la concessionària diu que té pèrdues i reclama que se li paguen. Des de Compromís considerem que és una vergonya que d’esta manera es falsegen les dades sobre com de cara resulta la privatització”.

Segons Oltra “el Consell no pot cedir a este xantatge, el que ha de fer és rescatar la gestió d’este hospital i abandonar tota pretensió de privatitzar la sanitat ja que està més que comprovat que és un ruïna econòmica per a les arques públiques. És intolerable la estafa que suposa que els diners públics vagen a satisfer la avarícia de guanys d’unes empreses en detriment de la qualitat de la salut i dels serveis públics per als valencians”.

Documents adjunts
  • Paco Simó Esteve

    Me gustaría estudiar el contrato firmado, entre Sanitas y la Consellería de Sanitat., de cesión de la gestión "privatización, de éste hospital. ¿Lo tenemos?.
    Gracias

  • Una més del model de gestió sanitària que ens volen impossar. Això de licitar per una quantitat i després demanar diners és una vergonya que en un país normal ni hauria de ser considerada. El que el govern farà, perquè no és la primera vegada que ha passat -recordeu-vos de l'hospital d'Alzira- és que buscaran alguna manera de pagar el que els demanen, mitjançant qualsevol via, simplement perquè no estan al servici de les persones, sinó dels seus amics. De totes maneres, l'esmena al model privat de sanitat ha de ser completa, ja que la lògica és tan simple que quasi fa vergonya posar-la per escrit: si hi ha beneficis empresarials en sanitat, només poden eixir de dos llocs: o bé eixen del Govern Valencià, és a dir, dels nostres impostos -que mai haurien de servir per a enriquir encara més els més rics- o bé baixa la qualitat assitencial. Clar i ras.

  • Manu

    Esto ya es el colmo de los despropósitos