Bota al contingut principal

El grup parlamentari Compromís ha denunciat l’incompliment del Pla d’Innovació i Modernització de l’Administració Pública Valenciana, Governança 2013, en tot allò referent a la inclusió i accessibilitat de les persones amb discapacitat.

Este pla el govern valencià es fixava com a objectiu l’eliminació en l’administració de les barreres tant arquitectòniques com tecnològiques per a les persones amb discapacitat. En eixe sentit a més de l’eliminació de les barreres físiques dels edificis públics, per a què la discapacitat no fóra un impediment en la utilització de les noves tecnologies, el Consell es comprometia a impulsar la creació del Centre d’Accessibilitat per a les Tecnologies d’Informació i Comunicació (CATIC), que s’encarregaria d’auditar el grau d’accessibilitat de les administracions públiques i les empreses.

Segons ha assenyalat el diputat de Compromís, Fran Ferri, “este pla fou aprovat pel Consell al febrer de 2010. En respostes a preguntes parlamentàries de Compromís que hem rebut recentment sobre el compliment dels seus objectius en matèria d’accessibilitat per a persones amb discapacitat, el govern del PP reconeix el fracàs absolut del Pla Governança 2013”.

“En la seua resposta el govern del PP justifica que no s’haja creat el CATIC pels greus problemes econòmics que pateix la Generalitat, tornant a posar-se de manifest, una vegada més, que per al govern de Fabra les persones amb discapacitat no són una prioritat”, ha remarcat el diputat de Compromís.

Per a Ferri, “és vergonyós comprovar com el govern del PP va incomplint sistemàticament tots els plans que ells mateixos posen en marxa, una situació que fa créixer la desconfiança de la ciutadania cap els seus governants”.