Bota al contingut principal

El diputat de Compromís en les Corts Valencianes, Fran Ferri, ha criticat la reducció de 1.200.000 euros del pressupost del Pla d’Ocupació Jove publicat en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana el dia 24 de desembre. Segons consta en l’acord de la Conselleria d’Hisenda, aquests diners seran destinats al pagament de la despesa de liquidació de la Fundació Servei Valencià d’Ocupació.

Segons Ferri, “per Nadal, el Consell ha decidit deixar com a ‘regal’ a la joventut valenciana un nou atac a les polítiques actives d’ocupació d’un sector de la població que pateix una taxa d’atur rècord i un alt nivell precarietat en les seues condicions de treball. Els diners que haurien de servir per a fomentar la contractació de qualitat i formació dels i les joves, acaba sent utilitzat per a dur a desmantellar les poques eines existents d’inserció laboral, deixant al carrer a desenes de professionals”.

El parlamentari de la coalició valencianista, progressista i ecologista ha assegurat que, fins i tot la Unió Europa “ha criticat la nul•la aposta del Partit Popular per les polítiques actives d’ocupació, les quals haurien de permetre que milers de joves pogueren trobar feina, com a primer pas de la recuperació econòmica. Sembla que l’única política del PP en matèria laboral siga retallar drets i aprovar ERO”.

Per això, el grup parlamentari Compromís registrarà en les Corts Valencianes una sèrie d’iniciatives perquè el Consell explique aquesta modificació pressupostària i la seua política en matèria d’ocupació.