Bota al contingut principal

El portaveu de Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera, ha declarat que el discurs d’Any Nou del president de la Generalitat “torna a estar fóra de la realitat i els seus oferiments a pactes arriben tard, perquè ell ha consentit que el seu partit tombe 1.020 esmenes als pressupostos de 2013 que va presentar Compromís i, d’aqueixa manera, va demostrar amb la realitat del vot del PP que no volen cap consens i que totes les declaracions d’aquesta nit es fan amb l’únic objectiu de quedar bé”.
És més, el líder de Compromís ha assegurat que l’any 2013 “serà un any de molt treball per a tots els valencians i valencianes que creiem en la nostra terra, en el nostre autogovern, en les insititucions valencianes i en la democràcia, perquè anem a treballar pel canvi, anem a desallotjar de la Generalitat a a aquells que ens han portat a la ruïna, als quals han consentit el saqueig i la corrupció i han perjudicat a les persones més desfavorides”.
Segons Morera, “després d’un discurs insuls, avorrit i sense propostes s’amaga la por d’un govern sense lideratge, conscient del mal que han fet i actuat en els últims 17 anys. Des de Compromís no tenim gens que pactar amb els culpables de la penosa situació que vivim en el País Valencià i el pacte que proposem nosaltres és als ciutadans i ciutadanes insubmisos i organitzats contra les polítiques de l’austericidi. Anem a per un canvi per a governar a favor de les persones”.
Morera ha reaccionat al discurs del president de la Generalitat i ha assegurat que el més difícil, “per desgràcia no ha passat, perquè tenim un gran deute per culpa dels governs del PP dels últims 17 anys i per això és impossible la viabilitat de la Generalitat, d’un govern insolvent del com no es fia absolutament ningú”.
Segons el portaveu de Compromís, “els diferents governs del PP del nostre territori no han sigut capaços d’impulsar l’economia en els anys més crucials de la crisi, quan més falta ha fet. Sense anar més lluny, en 2013, el govern de Fabra segueix retallant els pressupostos per a lluitar contra l’atur i per a ajudar als emprenedors i així, és molt difícil generar ocupació i també tranquil·litat en la nostra societat”.
Morera ha parlat en la referència a la imatge actual del País Valencià, a la qual s’ha referit el president Fabra en el seu discurs d’Any Nou. Segons el portaveu parlamentari de Compromís, “si la Generalitat no és capaç de pagar als seus proveïdors i aquests han de tancar els negocis, no es genera confiança ni es dóna una bona imatge. A més, aqueixa preocupació per la imatge ve perquè alguna cosa no s’ha fet bé en les últimes legislatures i la culpa no és de l’oposicón, la culpa és dels que governen i gestionen, que són els que no han pagat als dependents, ni al sector de la discapacitat. Són els que han enfonsat la sanitat pública i els que amb la seua marginació total i absoluta als nostres joves estan provocant la diàspora de la generació de valencians i valencianes millors preparats de la història”.
“La mala imatge de la nostra terra- segons Morera- és la mala imatge de la corrupció i del balafiament, marca PP i si Fabra vol parlar de consensos, primer ha de dotar de sentit, treball i poder a les Corts Valencianes i ha de ser transparent,menys als despilfarradors i als que han consentit el saqueig i els casos de corrupció en l’administració pública valenciana”.
Morera ha matisat que des de la legislatura passada, “el nostre grup parlamentari ha llançat propostes, tant en els debats de política general o en els de els pressupostos proposades per a arribar a grans pactes d’estat a favor de la valencianes i valencians i el PP, amb una prepotent majoria absoluta, els ha rebutjat. Que ara Fabra demane pactes, el fa poc creïble perquè ja és conegut el nul tarannà del PP a l’hora de cercar consensos”.
Des de Compromís temen que 2013, “seguisca sent un mal any quant a retallades brutals en els serveis públics més bàsics o en els atacs als sous dels treballadors públics, persones a les quals el PP vol carregar totes les culpes que no tenen”. Segons Morera, “l’agenda reformista de Fabra és l’agenda de les retallades que ens afecten i perjudiquen a tots els valencians i valencianes, que paguem amb els nostres impostos els errors i els desfasaments de mals governs anteriors i actuals”.
Sobre el Corredor Mediterrani, del que també ha parlat Fabra en el seu discurs, Morera ha declarat que es tracta “d’un comentari de mal gust, ja que de cara a la galeria vol quedar bé, però després la ministra vota en contra del corredor mediterrani a Brussel·les, perjudicant seriosament a la internacionalització, continuïtat i expansió de la indústria valenciana”.