Bota al contingut principal

El grup parlamentari Compromís ha registrat hui en Les Corts Valencianes una petició de convocatòria urgent de la comissió de Control de l’Actuació de Radio Televisió Valenciana (RTVV).

Segons ha assenyalat el síndic de Compromís, Enric Morera, “entenem que el nomenament del nou Director General de RTVV, Alejandro Reig, s’ha fet de forma incorrecta, amb un procediment que podria ser il•legal, per això reclamem a la Mesa de la Diputació Permanent de Les Corts que convoque de manera immediata la comissió de control d’este ens públic”.

Per a Morera “no es pot nomenar un Director General de RTVV suplent sense que esta decisió passe abans pel Consell d’Administració. La irregularitat del nomenament comporta que este director general no té cap potestat legal per a l’acomiadament de treballadors que ha realitzat”.

En este sentit la setmana passada Compromís presentà un recurs contenciós administratiu contra el decret 182/2012 del Consell de la Generalitat Valenciana pel qual es designa a Alejandro Reig com a suplent del director general de RTVV.

Segons Morera “hem demanat en reiterades ocasions la reunió de la comissió de RTVV, hem demanat compareixences del director general fugat, i el PP de Fabra sols ha fet que protegir i encobrir als directius culpables de la desfeta econòmica i professional de RTVV. Esperem que la majoria absoluta del PP deixe d’impedir que l’oposició exercim les nostres tasques de control i de fiscalització del govern valencià”.

“Està més que justificada una reunió urgent de la comissió de control de RTVV perquè les irregularitats en el nomenament d’ Alejandro Reig poden anul•lar totes les accions que haja adoptat en el període de temps que ha exercit fraudulentament el seu càrrec, incloent l’extinció de la relació laboral dels treballadors de la ràdio i de la televisió públiques valencianes que depenen de l’ens”, ha conclòs Morera.