Anar directament a les notícies

Compromís denuncia que l’ERO en Vaersa posa en perill el medi ambient valencià

Publicat el en Medi Ambient

El grup parlamentari Compromís ha sol·licitat la compareixença de la Consellera d’Infraestructures, Territori i Medi ambient, Isabel Bonig, en Les Corts Valencianes per a que done explicacions sobre els criteris que s’han aplicat en l’Expedient de Reglación d’Ocupació (ERO) en l’empresa pública Vaersa.
 
Segons ha assenyalat el portaveu adjunt de Compromís, Juan Ponce, “veient com s’està duent a terme l’ERO en Vaersa pareix clar que no s’han utilitzat criteris objectius i s’ha realitzat amb una improvisació total a partir d’un document chapucero en el qual no quedaven definits que criteris calia seguir”.
 
Des de Compromís es denuncia que s’estan efectuant acomiadaments de manera irregular, sense respectar l’avís amb quinze dies d’antelació, així mateix s’està realitzant una porga d’aquells treballadors que són considerats més molests per la direcció i s’han canviat els criteris per a establir perfils tècnics amb la finalitat de mantenir a persones concretes.
 
“Les conseqüències d’aquest ERO es van a notar immediatament ja que va a deixar a diversos parcs naturals sense personal tècnic i a tot el servei de control de la contaminació, associat a qualitat ambiental, pràcticament sense personal”.
 
Per a Ponce “si açò es materialitza es va a consumar un atac tremend al medi ambient valencià ja que els espais naturals més valuosos van a quedar desprotegits, amb poc personal associat, i a més la majoria dels tècnics que realitzen el control de la contaminació d’aigua, residus i atmosfera van a deixar de realitzar les seues funcions”.
 
El nostre medi ambient va a estar ara en més perill que mai pel que reclamem que la consellera Bonig done explicacions en seu parlamentària sobre aquesta nefasta gestió en Vaersa.