Bota al contingut principal

El grup parlamentari Compromís ha presentat una Proposició No de Llei en les Corts Valencianes perquè les valencianes i els valencians puguen accedir a exposicions i recintes on s’exhibisquen obres d’art restaurades amb diners públics sense que hagen de pagar entrada.

 

La diputada Mireia Mollà ha estat l’encarregada de registrar la proposició, que s’haurà de debatre al proper període de sessions del parlament valencià. Segons ha explicat Mollà, “no té sentit que les valencianes i els valencians paguen per entrar en exposicions com la de la Llum de les Imatges o en una església o catedral per a vore obres d’art que s’han restaurat amb diners públics. Considerem que eixa entrada ja l’han pagada amb els seus impostos i com que la cultura no és un luxe, no podem permetre que entitats privades o particulars facen negoci amb els diners de les valencianes i valencians que han pagat eixes restauracions”.

 

Per això, en la iniciativa que defensarà al parlament valencià el grup Compromís, es proposa que tant en museus, esglésies, catedrals o mostres d’art “on s’exposen obres restaurades amb diners públics valencians, tota aquella persona resident al territori valencià i que així ho acredite amb la seua documentació, puga accedir sense pagar l’entrada”.

 

Des de Compromís defensen que esta mesura, “a més de ser justa pels motius que hem explicat, també pot servir com un atractiu més per a promoure el turisme cultural valencià, animant a les ciutadanes i ciutadans del nostre país a visitar i conéixer el fons històrico-artístic que tenim al llarg i ample del País Valencià”,segons ha explicat Mireia Mollà.