Bota al contingut principal

  • Morera: “El govern del PP ha establert una ofensiva conjunta amb l’empresa concessionària de l’AP7 per a combatre moviments ciutadans com el ‘No vull pagar’ ”

 

El portaveu de Compromís, Enric Morera, ha mostrat la disconformitat de la seua formació amb el canvi de la normativa de Seguretat Vial realitzat pel govern central el passat 28 de desembre amb el qual els empleats adscrits a la vigilància de les autopistes de peatge tindran a partir d’ara categoria d’autoritat temporal.

 

Per a Morera “este canvi normatiu té com a objectiu fer més dificultosos els impagaments dels peatges en les autopistes. És vergonyós que el govern del PP es dedique a legislar per a beneficiar a una empresa privada en compte de vetllar per l’interés general alliberant de peatge autopistes com l’AP7”.

 

El govern del PP ha establert una ofensiva conjunta amb l’empresa concessionària de l’AP7 per a combatre moviments ciutadans com el ‘No vull pagar’ i a este canvi normatiu se suma la substitució de les postes amb personal per cobrar el peatge per màquines per a pagar en efectiu.

 

Morera recorda com des de Compromís s’han presentat reiteradament propostes legislatives per a rescatar l’AP-7 i el PP s’oposa sistemàticament a què eixes iniciatives ni tan se vol puguen ser debatudes en Les Corts Valencianes.

 

“Tota esta situació sona a què el govern central s’està plantejant una nova pròrroga en la concessió d’esta autopista. No podem tolerar que les valencianes i els valencians continuen pagant peatge per desplaçar-se en la seua terra per una infraestructura que ja hem pagat sobradament”.

 

Segons Morera “mentre des del PP s’afirma que ara no hi ha diners per a realitzar un rescat de l’AP7 hem pogut comprovar com es rescaten autopistes radials de Madrid totalment deficitàries. A llarg termini l’alliberament de l’AP7 és l’alternativa més beneficiosa tan econòmicament com de des d’un de vista mediambiental per al País Valencià i més encara si tenim en compte les variants viàries que s’han de construir, per exemple, en poblacions de La Marina, que no serien necessàries amb una AP7 lliure de peatge”.