Anar directament a les notícies

Compromís reclama la posada en llibertat d’Alfon empresonat injustament des de la Vaga General del 14 de novembre

Publicat el en Llibertat i Igualtat

El grup parlamentari Compromís ha presentat una Proposició No de Llei en Les Corts Valencianes per a demanar la posada en llibertat immediata d’Alfonso Fernández, conegut com Alfon, qui va ser detés a Madrid quan es dirigia a un piquet informatiu el dia de la Vaga General del 14 de novembre.

Segons ha assenyalat la portaveu adjunta de Compromís, Mónica Oltra, “es tracta d’una detenció injusta i injustificada per la qual, sorprenentment, a data de hui Alfon segueix a la presó preventiva sota el règim de FIES, règim d’aïllament i vigilància penitenciària les 24 hores del dia al centre penitenciari de Soto del Real, mesures excepcionals aplicades sota la infundada acusació de pertinença a banda organitzada”.

“En una democràcia com la nostra -ha afegit Oltra- no podem permetre que mentre a un manifestant se li aplica la presó preventiva sense fiança en el règim més sever per descomptat risc de fugida, a uns altres se’ls aplica un altre criteri, com és el cas de l’empresari milionari del Madrid Arena l’avarícia del qual pogués haver causat la mort de cinc joves, però es troba al carrer després del pagament d’una fiança de 200.000 euros”.

Mentre, encara s’està a l’espera de l’informe policial sobre la detenció d’Alfon, al que se li va acusar en primer terme d’un delicte que ja no existeix des de l’any 2003, el d’alarma social, per després fabricar l’acusació de pertinença a banda organitzada.

Per a Oltra “resulta evident que aquest ciutadà de 21 anys d’edat està vivint una injustícia, a la presó preventiva, en el règim d’alta seguretat penitenciari. Un malson que des de la democràcia hem de contestar i denunciar amb tots els instruments possibles”.

Es per això que des de Compromís s’insta a la veu del poble valencià, representada en Les Corts, a manifestar la seua preocupació per la detenció del ciutadà Alfonso Fernández, Alfon, el rebuig a les accions policials que es van portar a tal fi, de caràcter repressiu i abusiu, així com a demandar la seua posada en llibertat immediata per tractar-se d’una detenció injusta i injustificada.

De la mateixa manera en la proposició de Compromís es reclama al govern valencià que inste al Ministeri d’Interior a dur a terme les accions necessàries perquè Alfon siga posat en llibertat immediatament i es retiren els càrrecs dels quals se li acusa.