Bota al contingut principal

La Generalitat ha aprovat recentment una mesura que obliga als agricultors i ramaders valencians a pagar una nova taxa sobre els tràmits de l’Autorització Ambiental Integrada (AAI) ofegant, una vegada més, el camp valencià.
La nova tarifa grava amb 1.500 euros les explotacions ramaderes per a instal·lacions noves o ja existents per a les llicències ambientals que pretenguen ampliar-se; 750 si l’autorització vol modificar-se de forma “substancial” o de 150 euros si la modificació “no és substancial”. A més, cada renovació de la AAI suposarà a la butxaca del ramader 500 euros.

Per al responsable d’agricultura de Compromís, Josep Mª Pañella, “Aquest és un del anys agraris més ruïnosos del País Valencià i el nou impost només empitjora la situació. La tarifa que pretén aplicar el govern de Fabra,  a més de ser descaradament abusiva suposa enfonsar a un sector amb el que,  contant l’agricultura, l’administració manté un deute de més de 120 milions d’euros”

“La nova ofensiva del PP al camp valencià es traduirà”, segons Pañella “en un nou revés a la competitivitat del sector que està tremendament castigat per la crisi de preus, per l’augment dels costos de producció i, en el cas concret dels ramaders, per l’encariment dels pinsos”.

Per això, Compromís ha sol·licitat al vicepresident de la Generalitat i Conseller d’agricultura una resposta per escrit que argumente les raons d’aquest “impost injust i injustificat i que posa en risc un sector estratègic en algunes comarques valencianes” ha sentenciat Pañella.