Bota al contingut principal

El portaveu de Compromís en matèria cultural, Josep Maria Pañella, considera que el reglament de CulturArts Generalitat “continua en la mateixa línia privatitzadora i de control polític que va marcar la destituïda consellera Lola Johnson. En el reglament, publicat ahir al DOCV, els professionals sols apareixen en l’apartat del Consell Assessor i sempre designats i controlats pel president”.

També, des de Compromís no veuen clar que al reglament, “no es faça cap referència a la situació en què es quedaran els actuals treballadors i treballadores dels instituts i institucions de les que CulturArts assumeix les funcions i això ens fa témer el pitjor”.

En concret, el decret no fa cap referència a Teatres de la Generalitat, Institut Valencià de la Música, Institut Valencià de l’Audiovisual i la Cinematografia Ricardo Muñoz Suay, Institut Valencià de Conservació i Restauració de Béns Culturals, Projecte Cultural de Castelló i part de les funcions de la Fundació de la Comunitat Valenciana Palau de les Arts Reina Sofía i Fundació de la Comunitat Valenciana La Llum de les Imatges.

Pañella ha incidit que des de Compromís, “anem a continuar reunint-nos amb tots els treballadors afectats i anem a fer un seguiment de la implantació de CulturArts, presentant totes les iniciatives parlamentàries que calguen per evitar l’acomiadament injustificat de treballadors, que és el que pretén realment la Generalitat”.

Segons el diputat de Compromís, “ens volen fer creure que la cultura és un luxe, i no és així, i si hi ha un problema econòmic en el sector cultural públic valencià no és per culpa dels treballadors i treballadores dels instituts i organismes, sinó que és culpa dels gestors culturals que els polítics han posat al front i a eixos són als que hi ha que despatxar”.