Bota al contingut principal

 Els diputats de Compromís Josep Maria Pañella i Fran Ferri han mantingut hui una reunió amb el Rector de la Universitat de València, Esteban Morcillo, la Vicerectora de Comunicació i Relacions Institucionals, Silvia Barona i el delegat del Rector per a Estudiants, Daniel González.

 Esta reunió s’ha realitzat a partir de la carta que va remetre Compromís als rectors de les universitats públiques valencianes per la situació de les beques de la Generalitat, que han deixat fora a desenes d’estudiants que en un principi la tenien concedida.

 El rector ha explicat als diputats de Compromís que la Universitat ha fet front amb recursos propis aquesta problemàtica i que en els pròxims dies s’obrirà un procés de beques extraordinari per als estudiants que es troben en aquesta situació.

 En la reunió també s’han tractat altres temes com els impagaments de la Generalitat a les universitats i els problemes que això genera en el dia a dia o el futur de les beques Erasmus.

 Tant els representants de Compromís com els de la Universitat han coincidit en què la prioritat de la gestió universitària hauria d’estar centrada, no en temes de tresoreria, sinó en generar i transferir coneixement i en aconseguir una educació universitària de qualitat. En este sentit Pañella i Ferri ha explicat les iniciatives que el seu grup ha presentat en Les Corts per a què la Conselleria complisca les seues obligacions econòmiques amb les universitats.