Bota al contingut principal

El portaveu de Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera, considera que les entrevistes que concedeix el conseller d’Hisenda, Juan Carlos Moragues, “són el preludi d’una nova onada de retallades i incompliments dels pressupostos i de les promeses del president Fabra”. Per eixe motiu, Morera ja ha anunciat que des de Compromís, “anem a estar vigilants per denunciar qualsevol retallada innecessària que puga aplicar el Consell per acomplir els objectius de dèficit que li marca el govern de Rajoy i la troica”.

En una entrevista concedida a Levante-EMV, el conseller d’Hisenda reconeixia que el més possible era que no s’acomplira en 2012 amb l’objectiu de dèficit de l’1,5%. Segons Morera, “després de llegir eixes declaracions ens queda molt clar que és molt difícil que el govern de Fabra siga capaç d’arribar a la fita marcada en 2013, que és del 0,7% perquè ja han demostrat i amb nota que no saben gestionar la situació econòmica actual de la Generalitat si no és atacant l’estat del benestar de les valencianes i els valencians”.

Segons el síndic de Compromís al parlament valencià, ha recordat que el president Fabra, “qui li ha tirat mà a la butxaca dels treballadors públics, qui no ha dubtat ni un moment en retallar en els serveis públics més essencials i bàsics, va dir que es retallaria el seu sou, el dels seus assessors i els dels consellers en base al compliment o no de l’objectiu del dèficit. D’eixe tema, encara no han dit res i dubtem que ho facen, malgrat no haver arribat als objectius que tenien”.

Segons Morera, “el problema que detectem nosaltres és que després d’aprovar uns pressupostos pera 2013 en les Corts, ratificats en solitari pel PP, que no accepta les esmenes i millores que fem des de l’oposició, trobem que no serviran per a res, perquè per arribar a l’objectiu de dèficit del 0,7% en 2013 el govern de Fabra tornarà a traure les tisores per apropar-se a les exigències de la troica, aplicant les errònies receptes de l’austericidi que mana Madrid, en compte de fer una defensa ferma del nostre autogovern”.