Bota al contingut principal

Des de Compromís s’espera que la investigació per l’encallament de vaixells al Saler aclarisca com es va desenvolupar tota la gestió des de l’inici fins que les naus van tornar al mar, però “sobretot, cal establir mesures perquè açò no torne a ocórrer perquè els temporals tornaran a produir-se i amb més intensitat i virulència a causa del canvi climàtic. Per això, les mesures de prevenció són indispensables perquè açò no torne a produir-se perquè estem parlant del parc natural de l’Albufera, un dels espais més valuosos del territori valencià i de tota la Mediterrània”, ha exigit el diputat verd de la coalició, Juan Ponce.
El parlamentari de Compromís en les Corts Valencianes ja va denunciar la mala gestió de la Conselleria de Medi Ambient i de les autoritats competents al no haver fet, ni tan sols, un estudi previ d’impacte mediambiental tal com exigeix la normativa actual.
Per a Ponce, “el desinterès de la consellera de Medi Ambient, Isabel Bonig, va ser una constant durant tot el procés de desencallament i no va tenir cap objecció a titllar l’esdeveniment de “desagradable accident”, i es va limitar a dir que es demanarien responsabilitats legals en el cas que les hi haguera”.
Des de les files de Compromís s’ha lamentat la lentitud amb la qual s’ha portat el cas. “A les investigacions judicials obertes i en capitania marítima, caldria sumar altres aspectes també mal gestionats, com el fet que es s’han desenvolupat actuacions sense els estudis d’impacte ambiental com el dragatge. A més, la inoperància de l’Ajuntament va fer que es produïren danys en les dunes per l’afluència de visitants”.