Bota al contingut principal

La portaveu adjunta de Compromís, Mónica Oltra, s’ha reunit aquest matí amb representants de l’Associació de Pares i Mares d’Alumnes del CEIP Emilio Lluch de Nàquera per a tractar la nefasta situació d’aquest centre d’ensenyament públic.

Els representants de l’AMPA d’aquest col·legi, que pateix un alt nombre d’instal·lacions en barracons, han exposat la llarga llista de mancances del centre com l’absència de biblioteca, de gimnàs, de sala de professorat, d’espais per a reunions de la AMPA, d’aula per a l’alumnat amb necessitats específiques i d’aula de música.

Així mateix han denunciat que la imposició de 30 xiquets per aula en els barracons està significant un vertader drama, com ja han denunciat davant el Síndic de Greuges. Hi ha una classe d’infantil de 5 anys amb 31 xiquets en un barracó de 60 m² i una altra d’infantil de 3 anys amb 28 alumnes en un espai de 45 m², incomplint l’Ordre 19/2012, de la pròpia Conselleria d’Educació, que estableix que l’ampliació del nombre d’alumnes per unitat es realitzarà en funció de les instal·lacions i de les condicions materials establides en la normativa vigent, amb un mínim de 2 m² per alumne.

Per a Oltra “en una comunitat educativa plena de barracons, amb una qualitat educativa de les pitjors de l’Estat Espanyol, l’aplicació de la ràtio dels 30 alumnes per aula està augmentant la desesperació de les mares, pares i professorat. Aquest és el cas del CEIP Emilio Lluch, en el qual queda clar que no es compleix la normativa vigent de ràtio d’alumnes i on no es té les instal·lacions i espais adequats”.

“Segons la Conselleria, el màxim de 30 alumnes solament serà aplicable en cas que les instal·lacions i les condicions materials de l’aula ho permeten, ja que és necessari respectar un mínim de 2 metres quadrats per alumne en educació infantil. En conseqüència, aquestes classes del CEIP Emilio Lluch incompleixen la pròpia normativa de la Conselleria”, ha assenyalat la diputada de Compromís.

Els representants de l’AMPA d’aquest centre han denunciat també que presentaren queixa per escrit a la Conselleria d’Educació al setembre passat, sol·licitant el desdoblament de l’aula de 31 alumnes, com tenien el curs anterior, sense que fins avui hagen rebut resposta oficial. Així que al desembre van presentar recurs d’alçada a la Conselleria d’Educació, sense que tampoc hagen rebut resposta.

Davant aquesta situació Compromís ha registrat una Proposició no de Llei i una sol·licitud de compareixença de la Consellera d’Educació, Maria José Català, en les Corts per a què explique perquè no atén les denúncies de la AMPA del CEIP Emilio Lluch de Nàquera sobre la situació fora de llei en què es troben dues aules del centre.