Bota al contingut principal

El portaveu de Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera, ha assegurat este matí que la seua formació no ha rebut cap comunicació oficial del conseller Serafín Castellano per tractar la reforma de l’Estatut d’Autonomia i, per la qual cosa, “dir que s’està parlant amb totes les forces és començar el procés amb una gran mentida”.

També, Morera ha declarat que des de Compromís, “no considerem legitimat ni al PP ni al Consell per a buscar una alternativa a la greu situació en la què estem, perquè ells són els culpables de portar al poble valencià a la ruïna i, difícilment tindran solucions per a millorar l’estat actual”.

Segons el síndic de Compromís, “el que cal és un canvi radical de baix cap a dalt de l’administració valenciana i de les formes de fer política i amb un pacte de dos partits, com s’ha fet fins ara, l’única cosa que s’aconsegueix és maquillar per dissimular, però no es dóna solució als problemes”. És més, el portaveu valencianista considera que el que cal és “una alternativa totalment oposada a les polítiques austericides, de les quals no anem a ser còmplices perquè seria estar en contra de les persones”.

Des de Compromís han insistit que les negociacions a dos bandes, “són la mateixa maniobra de sempre per perpetuar-se en el poder dos partits, per a barrar el pas de la ciutadania i de la pluralitat política en les institucions valencianes. Si no hi ha pluralisme, no hi ha transparència i amb un escenari en blanc i en negre és impossible que el nostre poble puga progressar”.

Per això, Morera ha confirmat que no ha tingut cap reunió pel tema de les reformes proposades per Fabra i ha advertit que des de Compromís, “tenim molt clar el que volem i el que anem a plantejar, perquè nosaltres defensem una alternativa que porte un canvi a la greu crisi d’involució, de ruïna, de destrucció i de saqueig que ha potenciat el PP amb els seus quasi 18 anys de govern al País Valencià”.

El portaveu de la coalició valencianista, progressista i ecologista considera que totes les informacions de negociacions i consensos “sense comptar amb la resta de partits de l’oposició no deixen de ser cortines de fum per a tapar les vergonyes d’un model polític esgotat i que ha arrasat el País Valencià”.