Bota al contingut principal

El síndic de Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera, ha registrat una pregunta al Consell perquè l’executiu de Fabra aclarisca i done els informes corresponents sobre els motius pels quals la Generalitat no s’ha personat en el cas Nóos ni s’ha declarat com a per perjudicada, com si ha fet el govern de les Illes Balears.
 
Segons Morera, “és més que evident que la Generalitat és part perjudicada pels contractes i les ajudes atorgades per l’ex president Camps a l’entitat d’Iñaki Urdangarín perquè hem perdut molts diners que haurem d’exigir que ens retornen. De fet,el govern de les Illes Balears si que ho ha fet i per això, nosaltres no entenem quins criteris jurídics han guiat al Consell de Fabra per a no personar-se com acusació particular en el cas Nóos i per a no reclamar ser part perjudicada”.
 
Per al portaveu de Compromís en el parlament, “la Generalitat no s’ha pronunciat i el president Fabra té en estos moments l’obligació política de confirmar si l’administració valenciana no és part perjudicada, com diu la defensa d’Urdangarín o si, per contra, sí que ho és i, per tant, el Consell va a defensar els diners públics de les valencianes i els valencians”.
 
Des de la coalició valencianista, progressista i ecologista també han demanat saber l’existència d’informes tècnics i jurídics, com també l’autoria dels documents que han impedit que el Consell es persone en el cas Nóos com a part afectada en esta trama de malversació de fons públics.
 
Segons Morera, “el silenci del Consell demostra que el president Fabra vol tancar l’etapa de Francisco Camps encobrint-lo i amagant-lo, quan el que realment vol la societat és la depuració de responsabilitats i la defensa dels interessos i dels diners públics, afecte a qui afecte i per això des de Compromís demanem respostes, demanem informació, per a saber qui és qui en esta partida”.